A Kisvíz és a Kisvillany programban is tervezik a kalákázást

(0 Szavazat)48 megjelenítés

Több, Hargita Megye Tanácsa által is támogatott udvarhelyszéki beruházást tekintett meg Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke július 8-án, kedden. Az intézmény beruházási vezérigazgatóságának, valamint székelyudvarhelyi területi irodájának munkatársai kíséretében Barti Tihamér elsősorban olyan megvalósított, illetve tervezett udvarhelyszéki beruházások részleteit kívánta a helyszínen megismerni, amelyek kivitelezésére a Kisvíz, valamint a Kisvillany programok keretében került, illetve kerülhet sor. 

Oroszhegy, Farkaslaka, Korond, Etéd és Szentábrahám községben az üknyédi és a vadasmezői villamosításról, valamint a Kisvíz program keretében lezajlott vagy megvalósítandó tibódi, pálfalvi, firtosváraljai, énlakai, firtosmartonosi és siklódi munkálatokról tájékozódott a megyei tanács küldöttsége, amelynek a vendéglátók megmutatták a martonosi unitárius templomban a közelmúltban végzett felújítást, valamint az atyhai iskola még ebben a hónapban átadandó új épületét is.
Barti Tihamér a helyi közösségek vezetőivel folytatott eszmecseréin elmondta, hogy a székelységben jelentős történelmi hagyománnyal rendelkező kaláka szellemiségét fontos lenne továbbvinni, ugyanis a megye egész területén számos tanintézet megsegítéséért a tavaly ősz óta megvalósított program sikere azt mutatja, más területekre, így a Kisvíz és a Kisvillany programokra is át kellene ezt ültetni.
– Külön öröm volt számomra, hogy utunk során a híres énlaki templom kertjében nagyszámú kalákázó közösséget találtunk, amely éppen a templom környékét tisztította meg – mondta el a megyei tanács alelnöke.


Székelyudvarhely, 2014. július 8.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774