Átadták a kányádi vízhálózat főgerincét

Félszáz családnak teszik élhetőbbé a mindennapokat

(0 Szavazat)30 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa és Kányád község helyi tanácsának együttműködésével kalákában készült el egy gerincvezeték egy olyan falurészen, ahol már több mint negyven éve várják a vízrendszer kiépítését. A vízhálózat főgerincének ünnepélyes átadására november 28-án, pénteken került sor Borboly Csaba megyeitanács-elnök jelenlétében. A helyi iskola előtti részen az átadáson továbbá jelen volt György Sándor polgármester, a helyi tiszteletes valamint a falurészen lakók.

Hargita Megye Tanácsa összesen 75 000 lejjel járult hozza a hálózat kiépítéséhez, hogy ezáltal mintegy félszáz család hozzáférhessen az ivóvízhez. A rendszernek köszönhetően szabadeséssel, jó minőségű helyi víz lesz biztosítva. Pénteken került nyomás alá a vezeték, és az elkövetkező napokban fognak neki a helybéliek a rácsatlakozásra.
– Örvendetes ez a beruházás, hisz a település ezen részén vagy az iskola és a templom is, két nagyon fontos intézmény az ittlakók számára, ahol biztosítani tudjuk az ivóvizet. Ez a megvalósítás a közösségi munka szép példája, hisz csak a szakfelügyelő munkáját fizette meg a helyi tanács, a munka nagy részét saját emberekkel oldották meg, kalákában fektették le a vezetékeket. Így a költség is sokkal hatékonyabb volt, ezért többet tudtak kivitelezni. – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
A tervek szerint az időjárási viszonyok függvényében még az idén, vagy jövő évben elkészítenek még egy 620 méteres vezetéket, hogy még több család számára tudják biztosítani a kényelmet jelentő ivóvizet.
– Együttes erővel, közös munkával szépen lassan helyükre kerülnek a dolgok. Székelyföldet kalákában építhetjük sikeresen! – véli Borboly Csaba megyeitanács-elnök.
Az átadás alkalmából a tanácselnök találkozott a helyiekkel, így alkalom adódott a beszélgetésre. Elhangzott, hogy Kányád község két helyi útjának rendbetételére is fog biztosítani forrást a megyei tanács.


Csíkszereda, 2014. november 29.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774