Feljavított utakat adták át Gyergyóremete községben

(0 Szavazat)141 megjelenítés

Átadták Gyergyóremetén a 153C jelzésű megyei út feljavított szakaszát, illetve a csutakfalvi Kossuth utca leaszfaltozott szakaszát november 27-én, csütörtökön. Az ünnepségen a helyi önkormányzat részéről Laczkó-Albert Elemér polgármester, Hargita Megye Tanácsa részéről pedig Barti Tihamér alelnök köszöntötte az egybegyűlteket. 

A polgármester beszámolt: a hat méter széles megyei útnak a szélét megerősítették, megemelték az aknatetőket, lefektették a víz- és csatornahálózatot. Az elöljáró reményét fejezte ki, hogy a feljavított útszakasz megfelelően fogja szolgálni a remeteiek kényelmét, és megköszönte Hargita Megye Tanácsának a munkálatok elvégzéséhez nyújtott támogatását. Hozzátette: a jövő évben szeretnék a temetőig leaszfaltozni az utat, és bízik a további együttműködésben, amely a haladást szolgálja.
Barti Tihamér elmondta, amikor a megyei tanács alelnökeként végigjárta Remetét, nyilvánvaló volt, hogy az egyik prioritás ennek az útnak a feljavítása. Idén a községben összesen egymillió lejt fordítottak utakra, tette hozzá, és örömét fejezte ki, hogy a csutakfalvi közösségi ház építését is tudják támogatni.
– Remetét életképes közösség lakja, amely megérdemli a fejlődést szolgáló beruházásokat – fogalmazott az alelnök.
A 153C jelzésű megyei út átadása után szalagvágásra került sor a Kossuth utcában is. Ezen a községi úton sáncokat, átereszeket, útpadkákat alakítottak ki, és aszfaltréteget húztak 65 ezer lejes összköltségvetésből, számolt be a polgármester. Hozzátette: céljuk az aszfaltozás folytatása a Kossuth térig. Laczkó-Albert Elemér megköszönte a csutakfalviak türelmét, hiszen a feljavítás előtt már nagyon rossz állapotban volt az út.
Az utat az áfából visszaosztott pénzből javították fel, amelynek kivitelezésére és elköltésére megfelelően fel volt készülve Remete, mondta Barti Tihamér. Hozzátette: ez is bizonyítja, hogy egy felkészült közösség lakja a községet, felkészült vezetőkkel, amely megbecsüli és ezért megérdemli a támogatást.

 

Gyergyószentmiklós, 2014. november 27.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774