Hargita Megye Tanácsának civilszervezetek számára kiírt pályázatai

Idén bővült a keretösszeg, illetve a támogatott tevékenységek köre

(0 Szavazat)164 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa idén is segíti saját pályázatain keresztül a Hargita megyében tevékenykedő civilszervezeteket. Az ifjúsági, családi, sport, kulturális, turisztikai tevékenységeket, az időseket tömörítő szervezeteket, az otthon gondozási szolgálatot, a mozgássérültek szervezeteit, a nehéz sorsú gyerekek számára működtetett nappali központokat támogató pályázatok bemutatására és minél szélesebb körben való népszerűsítésére szervezetek fórumokat a megye térségeiben. Március 16-án, hétfőn Csíkszeredában a megyeházán, március 17-én, kedden Székelyudvarhelyen a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban, március 18-án, szerdán Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós Plébánia gyűléstermében tartottak bemutatót a megyei tanács munkatársai, március 19-én, csütörtökön pedig román nyelven mutatják be a csíkszeredai megyeházán.

Székelyudvarhelyen Incze Csongor, Gyergyószentmiklóson pedig Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnökei köszöntötték a jelenlevőket. Ismertették: a cél az igények feltérképezése, új lehetőségek beépítése volt a pályázati programba, ilyennek számít például a néptáncoktatás támogatása. Pályázásra buzdítottak mindenkit, illetve reményüket fejezték ki, hogy minél több szervezetnek sikerül nyertes pályázatot benyújtani.

A pályázati programokat Zonda Erika, a megyei tanács Programok, projektek, alárendelt intézmények koordinálása és közbeszerzési vezérigazgatóságának vezetője mutatta be az érdeklődőknek. Elmondta, hogy tavalyhoz képest jelentősen megnövekedett a keretösszeg, például a sportpályázatoknál 270 000 lejről 350 000-re emelkedett, hiszen a tavaly is jóval több volt az igénylés, mint amennyire pénzt különítettek el. Az idei évben újdonság az after school (iskola utáni iskolai) tevékenységek támogatása, illetve prioritás a fiatalok gasztronómiai ismereteinek elmélyítése, ezt a megfelelő felszerelés beszerzésének finanszírozása által biztosítják, ismertette a részleteket a vezérigazgató.

A találkozókon a résztvevők nagyrészt a pályázás részleteiről érdeklődtek, Csíkszeredában a népviseletek vásárlását támogató és a turisztikai pályázatok iránt, Székelyudvarhelyen a kulturális és a sportprogramok iránt volt nagyobb érdeklődés. A megyeközpontban a civilszervezetek kérésére egy újabb bemutatót is fognak tartani.

 

Csíkszereda, 2015. március 18.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774