II. Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia

IT szakemberek találkoztak Tusnádfürdőn

(0 Szavazat)33 megjelenítés

A tavaly alakult székelyföldi IT&C cégeket magába foglaló IT Plus Cluster szervezésében, a Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara IT&C szakosztályának és a Csíki Vállalkozó Egyesületének társszervezésében november 28-29-én Tusnádfürdőn tartják a második régión belül zajló számítástechnikai és technológiai tematikájú szakmai konferenciát.

A péntek délelőtti megnyitón Kozma István, az IT Plus Cluster elnöke, Bihari Béla, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara IT&C szekciójának vezetője, Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja, Édler András, a Kovászna Megyei Kereskedelmi Kamara elnöke, továbbá Borboly Csaba és Tamás Sándor, a két székelyföldi megyeitanács-elnök köszöntötte a százötven fős hallgatóságot az Ozone Hotelben.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a lentről felfele építkező projektekben hisz – emelte ki köszöntőjében.
– Ha Székelyföld autonómiájáról beszélünk, akkor ezek a követendő példák. Nem elég csak beszélgetni valamiről, hanem tenni is kell érte. A klaszter létrehozói előljárnak ebben, a politikusok még csak beszélnek róla. A tanácselnök felvetette a Székelyföldi IT stratégia kidolgozásának fontosságát. November 16. bebizonyította az internet és  a kommunikáció fontosságát, Johannis államelnöki győzelméhez az IT szektor nagyban hozzájárult – fogalmazott Borboly Csaba.
A tanácselnök meglátása szerint a munkahelyteremtésben komoly lehetőségek vannak e téren, ezért a felnőttoktatásban is együtt kívánnak működni a klaszterrel. Borboly Csaba arra bátorította a vállalkozókat, hogy fogjanak össze és akár társulva jelentkezzenek a megyei tanács által elnyert uniós pályázatok komponenseinek kivitelezésére. Ez az összeg több mint hét millió eurót tett ki az elmúlt években, tehát van lehetőség bőven – summázta a megyevezető.
A kétnapos konferencia célja a régión belül működő szakági cégek kapcsolati hálóját erősíteni: úgy egymás között, mint a régión kívüli fontos szereplőkkel egyaránt. A részletes program: http://itpluscluster.ro/hu/ii_szekelyfoldi_itc_konferencia


Csíkszereda, 2014. november 28.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774