Imaházat avattak Székelydobóban

Hargita Megye Tanácsa támogatta a felújítást  

(0 Szavazat)52 megjelenítés

A Bikafalvi Református Egyházközség székelydobói imaházát avatták fel vasárnap, március 2-án. A létesítmény felújításához Hargita Megye Tanácsa 2013-as egyház-támogatási programja révén járult hozzá. A hálaadó istentiszteleten jelen volt Kántor Csaba, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye esperese, püspökhelyettes, Albert Sándor beszolgáló református lelkész, Tőkés Zsolt, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye főgondnoka, Tóásó László megyei tanácsos, valamint a székelydobói református egyház tagjai.

Igét hirdetett Kántor Csaba esperes, melynek üzenete az volt, hogy Isten ma is megszólít minket, beszél hozzánk, útmutatást és tanítást ad az Ő házához való viszonyulásunkhoz. Ott, ahol megtisztítják templomaikat, életüket, lelküket, és Istent befogadják szívükbe, ma is megtörténik a csoda, erre jó példa Székelydobó – mondta.
Albert Sándor bikafalvi lelkész beszámolt az imaház feljavítási munkálatairól, és köszönetet mondott a támogatóknak. 2012-ben fogalmazódott meg a gyülekezet asszonyai részéről az igény, hogy az  imaházat feljavítsák. Ennek a megvalósítását támogatta Hargita Megye Tanácsa 20 ezer lejjel, az Erdélyi Református Egyházkerület 5000 lejjel, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye 3500 lejjel. Szilágyi Csaba bikafalvi lakos segített a vonatkozó aktacsomó összeállításában és a villanyhálózat kivitelezésében, Somorai Albert székelydobói vállalkozó végezte a munkálatokat, valamint a székelydobói egyháztagok adományával és áldozatos munkájával sikerült kivitelezni a munkát. Még vannak hiányosságok az imaház épületénél, a székelydobói református gyülekezet továbbra is számít a megyei tanács támogatására.
Tőkés Zsolt, az egyházmegye főgondnoka és Tóásó László megyei tanácsos is méltatta a példaértékű összefogással megvalósított eredményes munkát. Kántor Csaba esperes áldotta meg a felújított épületet, majd szeretetvendégséggel ért véget az ünnepség.


Székelykeresztúr, 2014. március 3.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774