Közös síbérlet a Hargita-hegység pályáin

Az országban egyedülálló kezdeményezést már az idei szezonban elindítanák

(0 Szavazat)27 megjelenítés

Romániában elsőként vezetnének be közös síbérletet a Hargita-hegység sípályáin, erről tartottak megbeszélést október 7-én a Hargita-hegység fejlesztéséért, önkormányzatok társulásával létrejött Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársai, Hargita Megye Tanácsának részéről Incze Csongor alelnök és Szabó Barna megyemenedzser, Adrian Ciomaga, a SkiData képviselője és négy sípálya tulajdonosa.

A jelenlevők megegyeztek egy egységesen alkalmazott sajátos belépőkártya használatában, illetve meghatároztak egy egységes használati árat. A belépőkártyát reklámfelületként is használnák, természetesen valamilyen helyi termék népszerűsítésére, merült fel az ötlet. A megfelelő időzítésnek köszönhetően, a síszezon indulásáig probléma nélkül be tudják üzemelni a rendszert.
Megoldásra váró problémaként merült fel a Bucsin-tető villanyhiánya, amelyre megpróbálnak pályázati forrás bevonásával megoldást találni, mondták az illetékesek.
A Hargita Megye Tanácsa által elindított Hargita-hegység-projekt több elképzelést is összefoglal, amelyeknek együttes célja a térség jobb turisztikai kiaknázása. A turisták vonzása, a vendégéjszakák számának gyarapítása a környéken meghúzódó kistelepülések lakóinak hasznára válik, az ezekből származó bevétel révén életminőségüket növeli.
Incze Csongor elmondta, nagyon jó kezdeményezésnek tartja és örül, hogy a sípálya-tulajdonosok egy része úgy gondolja, hogy egy közös regionális beléptetőrendszert építenek ki, ugyanis ezáltal egymást segítik. A regionális bérlet tulajdonosa, kihasználva annak előnyeit, több pályát is meglátogat, így több vendéglátóhoz eljut. A vásárlók a szolgáltatások sokszínűségét kapják, miközben a vendéglátóknak állandó forgalmat biztosítanak – magyarázta a megyei tanács alelnöke. Továbbá felhívja azon sípálya-tulajdonosok figyelmét, akik nem csatlakoztak még a rendszerhez, minél hamarabb tegyék meg, hogy növeljék a pályák számát a szélesebb kínálat érdekében.
- A vendéglátásban rejlő lehetőségeket összefogással kell erősíteni, az országban egyedülálló közös síbérlet kezdeményezéséből több üzemeltető is profitál, nem csupán egy, mint például a brassó-pojánai sípálya működtetője esetében. Ez egy stratégiai fontosságú projekt nemcsak a megyének, hanem egész Székelyföldnek, mert egyelőre több mint tíz települést érint, de a későbbiekben lehet bővíteni például a Csomád-Bálványos környezetvédelmi terület és más térségek bevonásával. Összefogással és közös fellépéssel a vállalkozók egymás szolgálatásait kiegészítve, erősítve tudják értékesíteni azokat, amelyek vonzóbbak lesznek mind a hazai, mind a külföldi turisták számára. Így a térség versenytársa tud lenni más turisztikai célpontoknak, akár a Prahova völgyének is – mondta a projekt kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.   


Csíkszereda, 2014. október 8.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774