Sikertörténet a tusnádfürdői wellnessközpont

Egy év, közel százezer látogató

(0 Szavazat)39 megjelenítés

Egy éve nyitotta meg kapuit a tusnádfürdői wellnessközpont, ebből az alkalomból sajtótájékoztatón számolt be a létesítmény működéséről Albert Tibor polgármester, a központ vezetői és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a központban, december 18-án. A városvezető kiemelte, a wellnessközpont a település és egész Székelyföld büszkesége, amely messze földre elviszi a hírét, hiszen egy év alatt közel százezer látogatója volt, köztük sokan külföldről.

– Egy új vállalkozás elindítása mindig nehézségekkel jár, a személyzetet is rá kellett hangolni az új tevékenységre, éppen ezért köszönöm a vezetőknek a szakszerű munkát, amelynek nyomán 18 helybeli embernek tudunk munkát biztosítani közvetlenül. Viszont közvetetten még több gazdasági vonzata van a létesítménynek, hiszen a százezer látogatóból számos vendég több napot töltött a településen, hozzájárulva ezzel a vendégéjszakák számának növekedéséhez is. Elnézést kérek azokért a helyzetekért, amikor korlátozni kellett a belépést, és emiatt várakozniuk kellett a vendégeknek, azonban a létesítmény befogadóképessége korlátolt, 250 főt tudunk fogadni, efölött már kényelmetlen lenne mindenkinek. A legnagyobb öröm, hogy a létesítmény nyereséges, így nincs szükség külső források bevonására a működtetéshez  – emelte ki a polgármester megköszönve a megyei tanács támogatását, amely révén egy évvel ezelőtt meg tudták tenni az utolsó lépéseket is a létesítmény megnyitásához.
Borboly Csaba elmondta, Székelyföld egyik kistigriseként jellemezné a beruházást, hiszen  a nagyok harcában egy aránylag kis önkormányzat is képes komoly eredményeket felmutatni mind munkahelyteremtésben, mind a térség gazdaságfejlesztésében.
– A szinte egysíkúvá váló fürdőturizmust, amely csak a nyugdíjasokat célozta meg, a városnak sikerült bővítenie, a sípályától kezdve a fürdő kialakításáig és további projektek, fejlesztések megvalósításával. Azért tartottuk fontosnak, hogy odaálljunk a beruházás mellé, mert Székelyföldön szükség van a kézzelfogható, helyben megtekinthető jó példákra, mert amit nem látunk, abban kevésbé hiszünk. Több hasonló projekt indult el az utóbbi időben, amelyek adott pillanatban megtorpantak, éppen ezért fontos a tusnádfürdői siker, főleg, hogy a menedzsment nyereségesen működteti a létesítményt. Szeretnénk befejezni a parajdi wellnessközpontot, a parajdiak számára is jó példa lehet a tusnádfürdői, hiszen látszik, hogy helyi céggel, helyi emberekkel eredményesen lehet működtetni egy ilyen fürdőbázist. Ugyanakkor Borszéken is szeretnénk befejezni a létesítményt, és Székelykeresztúron, a Sóskútfürdőn is vannak elképzelések. Ha ki tud épülni egy jó székelyföldi programkínálat, a szabadidő eltöltésére alkalmas ajánlatcsomag, akkor ezek a fürdők egymást tudják erősíteni, a vendégéjszakák számát tudják növelni, hiszen a megye adottságai lehetővé teszik a turisták idevonzását. Addig is, amíg nincsenek Hargita megyét érintő autópályáink, a belföldi turizmust kell megerősítenünk, ugyanakkor szemléletváltásra van szükség, hogy a helyiek ne távoli helyekre utazzanak sok időt és pénzt költve, hiszen itthon is kiváló lehetőségek vannak a kikapcsolódásra, amelyekkel egyben a helyi gazdaságot támogatjuk – emelte ki Borboly Csaba.

 

Csíkszereda, 2014. december 18.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774