Új védőfelszerelést kaptak a tusnádfürdői önkéntes tűzoltók

(0 Szavazat)33 megjelenítés

Új felszereléssel gazdagodtak a tusnádfürdői önkéntes tűzoltók, Hargita Megye Tanácsa 20 000 lejt osztott le Tusnádfürdőnek tűzoltófelszerelések beszerzésére. A finanszírozásból az önkéntesek biztonságát szolgáló teljes ruházatot és védőfelszerelést vásároltak. Ezek ünnepélyes átadásra a tusnádfürdői közösségi házban került sor pénteken, november 28-án, ahol jelen volt Borboly Csaba megyeelnök és Becze István megyeitanácsos is.

Házigazdaként Albert Tibor polgármester és Melles Mária alpolgármester köszöntötte a meghívottakat és az önkéntes tűzoltókat. – Örvendünk, hogy a megyei tanács támogatja az önkéntes tűzoltó csapatot, reméljük, hogy minél kevesebb alkalommal kell majd használják, inkább bemutatók alkalmával, mint éles bevetésben legyen rájuk szükség – fogalmazott Albert Tibor polgármester.
Tusnádfürdő igen jelentős turisztikai tevékenységgel foglalkozó település, ezért nagyon sok ember megfordul itt. Ezért a közbiztonságnak, a katasztrófa elhárításnak óriási szerepe van. Köszönettel tartozunk azoknak az embereknek, akik ezt önkéntesen vállalják, szabadidejüket áldozva fel közösségükért – munkájukhoz sok sikert kívánt köszöntőjében Becze István megyei tanácsos.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke az emberélet fontosságát hangsúlyozta: – Ezekre a ruhákra azért van szükség, hogy az önkéntes tűzoltók biztonságosan hazaérjenek családjukhoz egy-egy bevetés után. Nem az a legfontosabb, hogy milyen gép és felszerelés van, hanem az emberi élet védelme, ennek biztosításával tartozunk az önkéntes tűzoltók családjainak – hangzott el.
Imets Ferencz az önkéntes tűzoltók vezetője köszönetét fejezte ki a megyei tanácsnak, hogy évről-évre segíti a megye számos önkéntes tűzoltó-alakulatát. Ugyanakkor köszönetét fejezte ki Albert Csabának, a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesülete elnökének, aki segített a minőségi német felszerelés beszerzésében.
A tűzoltóságnak a legfontosabb tevékenysége a megelőzés, ezzel magyarázható a tűzesetek alacsony száma Tusnádfürdőn – fűzte hozzá az elhangzottakhoz Zólya Zoltán, Hargita Megye Tanácsa Közigazgatási osztályának vezetője.


Csíkszereda, 2014. november 28.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774