Varsóban népszerűsítették a Mária-utat

(0 Szavazat)68 megjelenítés

Nemzetközi turisztikai vásáron vettek részt a Recultivatur projekt képviselői Varsóban, Lengyelországban, november 28–30 között. A Hargita Megye Tanácsa partnerségével zajló nemzetközi projekt célja a vallási értékek minél szélesebb körben történő népszerűsítése, ennek érdekében vettek részt a partnerek egy külön standon a nemzetközi vásáron, ahol a programban részt vevő régiók vallási értékeit mutatták be. A TT Varsó elnevezésű vásáron több száz kiállító népszerűsítette turisztikai termékeit több ezer érdeklődő jelenlétében, így kiváló lehetőség volt a vallási értékek megismertetésére széles körben.   

Hargita Megye Tanácsa képviselői a Mária-utat népszerűsítő kiadvánnyal voltak jelen Varsóban, hiszen ez az út Székelyföld legjelentősebb kegyhelyét, a Mária-tiszteletről híres Csíksomlyót köti össze kereszt alakban a közép-kelet-európai térség zarándokhelyeivel, olyan kegyhelyekkel, amelyek keresztények sokaságát vonzzák minden évben.
Hargita megye rengeteg szellemi és anyagi vallási örökséggel rendelkezik, amelynek jelentős része kihasználatlan gazdasági szempontból. A Recultivatur projekt fő célja a vallási kulturális értékek hatékony integrálása a helyi gazdaságba, a régió vallási örökségei, az emberi erőforrások és az infrastruktúra kihasználásával. Hargita Megye Tanácsa mellett még 11 nemzetközi partner vesz részt a több mint 3 millió eurós összköltségvetésű projektben (ebből Hargita megye 327.200 euróval rendelkezhet) 2011 és 2013 között. Eredményképpen munkahely- és jövedelem  növekedés a cél a bevont térségek számára, elősegítve a helyi turizmus fejlődését, így biztosítva a projekt hozzájárulását az Építsünk biztos jövőt! elnevezésű, Hargita megye 2012–2020 közötti gazdaságfejlesztésére vonatkozó keretprogram Turisztikai potenciálunk értékesítése ágazati célkitűzésének eléréséhez.
Rövid emlékeztető a Recultivatur projektről:
A Recultivatur nemzetközi projektnek az a célkitűzése, hogy a különböző vallási felekezetek kulturális értékeit a városok, a vidéki települések és településhálózatok fejlesztési gyakorlatába integrálja.
A projekt egyik célja a tárgyi és szellemi vallási örökség, a helyi értékek, az emberi erőforrások és az infrastruktúra kihasználása oly módon, hogy munkahelyeket és jövedelmet generáljon a bevont térségek számára.
A projekt vezető partnere a magyarországi, székesfehérvári Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. A program további részt vevői Olaszországból, Görögországból, Bulgáriából, Romániából, Magyarországról, Szlovéniából, Bosznia-Hercegovinából vannak.

Csíkszereda, 2013. december 11.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774