Vásár a fogyatékkal élők világnapján

Az egymásra figyelés ünnepe Csíkszeredában

(0 Szavazat)18 megjelenítés

A fogyatékkal élők jótékonysági kézműves kiállítását és vásárát ez évben is megszervezték december 3-án, hétfőn Csíkszeredában, a megyeháza oszlopcsarnokában.
A megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság immár tizenharmadik alkalommal szervezte meg a vásárt, partnerségben a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete lelkes tagjaival. 

. Idén a megye különböző pontjain működő, fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezetek képviselői állították ki 11-16 óra között a szeretettel és türelmes munkával elkészített kézműves termékeiket.

A vásár hivatalos megnyitóján Józsa Csaba, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének elnöke, Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

- Fontos számunkra, hogy minél többen részt vegyenek és lássák, hogy a fogyatékkal élőknek is milyen aktív élete van, milyen értékes és fontos a mindennapi tevékenységüknek az eredménye. A vásáron eladott termékek azok, amelyeket az elmúlt időszakban a foglalkoztató műhelyekben és az alapítványoknál készítettek. – fogalmazott Józsa Csaba.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elismerően szólt a fiatalok által készített kézműves termékekről:

- Bízom benne, hogy a szeretetnek az egyik jele és kifogyhatatlan forrása, hogy oda tudunk figyelni egymásra. A megyei tanács munkaközössége részéről is kértem, hogy a kollégák nézzenek ide, lássák a sok értékes és szép kézimunkát – emelte ki Borboly Csaba. Ugyanakkor gratulált az elhelyező központok vezetőinek, a megyei vezérigazgatóságnak, és a mozgássérültek szervezetének, hogy összefogják évről-évre a rendezvényt. A megyeelnök beszámolt a közelmúltban tett látogatásról, amikor Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkárral közösen keresték fel az épülő Összefogás Házát.

Elekes Zoltán vezérigazgató a világnap fontosságáról beszélt:

- Milyen jó, hogy mi is a világnapi rendezvények sorába tartozunk, ezzel a kis eseményünkkel. Gratulálok mindazoknak, akik évről-évre komolyan veszik a világnap megünneplését, készülnek és fontosnak tartják, hogy eljöjjenek erre a vásárra – fogalmazott Elekes Zoltán vezérigazgató.

A vásárról készült fotók az alábbi linken tekinthetők meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1868611236519584

Csíkszereda, 2018. december 3.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774