Vráncsából is véleményezték Hargita Megye Tanácsa jelentését

Csökkenteni kell a hatóságok reakcióidejét medvetámadás esetén

(0 Szavazat)26 megjelenítés

A Vráncsa Megyei Környezetvédelmi Ügynökségtől is válasz érkezett a Hargita Megye Tanácsa által közvitára bocsátott jelentéstervezetre (http://hargitamegye.ro/vadkarok/jelentes.html). Az intézmény LIFEURSUS projektjének menedzsere, Silviu Chiriac levelében kifejti, hogy valóban sürgősségi helyzetet jelentenek a medvék által okozott személyi sérülések, következésképpen a törvényhozásnak ezt kezelnie kellene, elsősorban a hatóságok reakcióidejének csökkentését lehetővé tevő, egyértelmű jogszabályokkal.

A szakember szükségesnek tartja ugyanakkor a legeltetés és egyéb olyan tevékenységek szabályozását, amelyek zavaró hatással vannak a állatvilágra. A vadászok a trófeapéldányokat keresik, ami a populáció növekedését eredményezheti, ellenben hosszú távon negatív hatása lehet annak, ha csak a fiatal egyedek begyűjtését szabályozzák, szögezi le a vráncsai projektmenedzser.
Mint arról beszámoltunk, a jelentéstervezetet közvitára bocsátották, elküldték minden illetékes szervezetnek, hatóságnak, illetve polgármesteri hivatalnak, és elektronikusan teljes egészében elolvasható a http://hargitamegye.ro/vadkarok/jelentes.html linken, így bárki megfogalmazhatja az azzal kapcsolatos észrevételét, meglátásait. A megyei tanács illetékesei továbbra is várják a lakosság medvepopulációval és vadkárokkal kapcsolatos észrevételeit a vadkar@hargitamegye.ro e-mail címre. A témában bővebb információt találnak a http://hargitamegye.ro/vadkarok.html honlapon.

 

Csíkszereda, 2014. november 25.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774