Átadták a csíksomlyói Szent Anna Speciális Iskola sportpályáját

( Szavazat)105 megjelenítés
Május 16-án, szerdán adták át ünnepélyesen a csíksomlyói Szent Anna Speciális Iskola sportpályáját Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Korodi Attila parlamenti képviselő és Becze István tanácsos jelenlétében. A megyei tanács mintegy 20 000 lejjel támogatta a sportpálya létrehozását. 
 Házigazdaként Burus Csaba iskolaigazgató mondott köszönetet Hargita Megye Tanácsának az elmúlt években kifejtett támogatásáért.
– Ma olyan osztálytermekben, kabinetekben tanulnak a gyerekeink, és olyan tanítási módszereket tudunk bevinni, amilyenekről pár éve még álmodni se mertünk. Az oktató-nevelői munka mellett fontos adminisztrációs és infrastrukturális megvalósításokat is véghez tudtuk vinni. Az évek során feljavítottuk a műhelyépületet, újrafestettük egészen az iskolát, ajtót, ablakokat cseréltünk, csatornáztunk, és eljutottunk oda, hogy az egyetlen speciális szakiskola, ahol magyar nyelven oktatunk az országban, ma egy modern, jól felszerelt intézménnyé vált. Hargita Megye Tanácsa támogatása nélkül ezeket a megvalósításokat nem tudtuk volna kivitelezni – hangsúlyozta az iskolaigazgató emlékeztetve a jelenlévőket a frissen elkészült sportpálya hasznosságára: „Ép testben ép lélek” – mondotta.
Becze István megyei tanácsos beszédében azt hangsúlyozta, hogy a Szent Anna Speciális Iskola egyike a megyei önkormányzat legfontosabb intézményeinek:
– A Szent Anna iskola, habár nem olyan nagy, annál fontosabb, mivel az egyedüli olyan intézmény Hargita megyében és az egész országban, ahol ilyen speciális szakképzéssel foglalkoznak. Ezt a jövőben is támogatnunk kell.
A megyei tanácsos meglátása szerint fontos az infrastruktúra fejlesztése, az utak, az építkezések, de annál fontosabb, hogy legyen, aki odaálljon, és lelkiismeretes munkájával a gyerekek fejlődését szolgálja.
– Használjátok ezt a pályát minél többet, és szolgálja az itteni diákok fejlődését! – biztatta a fiatalokat Becze István, majd feldobta a labdát a két csapat között, amivel elkezdődött az a kosárlabda-mérkőzés, amellyel a fiatalok birtokukba vették a sportpályát.
 
Csíkszereda, 2012. május 16.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774