Átadták a felújított Tündérkert–Ősforrást

( Szavazat)56 megjelenítés
Járulékos infrastruktúra épül Borszéken
Egy medence, egy újjáépült mofetta és ízlésesen kikövezett sétányok padokkal – ez az eredménye annak a kétévnyi munkának, amely során 187 ezer lej ráfordítással a borszéki Tündérkert–Ősforrás hagyományos fürdő felújításával színesebbé teszik a borszéki üdülők programját. A munka eredményét a szeptember 26-án megtartott avatóünnepségen vehették szemügyre az érdeklődők és a helyi, illetve megyei elöljárók, de még mielőtt Borboly Csaba megyeitanács-elnökkel elvágták volna a szalagot, Mik József polgármester már a munka gyümölcséről is beszámolhatott, hangsúlyozva, hogy a megyei tanács segítségének köszönhetően az elmúlt fél évben több megvalósítás történt Borszéken.
Elmondása szerint az elmúlt két hónapban az újjáépített mofettát mintegy ezer turista vette igénybe, és hétvégenként a vendégek mellett számos borszékit látott a sétányokon és a kilátónál sétálni, ami azt jelzi, hogy volt értelme az átfogó felújításnak, azaz a mofetta, a hagyományos fürdő és a közeli jégbarlang sétányokkal való összekötésének.
A 187 ezer lej értékű beruházást Hargita Megye Tanácsa és a város önkormányzata támogatta, és a turisták száma előrevetíti, hogy az építés alatt álló kezelőközpont is hasonló érdeklődésnek örvend majd. A polgármester szerint a helyi önkormányzat ösztönzésére és a vállalkozók éleslátásának köszönhetően már több szálláshely, villa felújítása is elkezdődött.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Borszék esetét Dávid és Góliát bibliai példájával hasonlította össze, miszerint Borszék városa a Dávidéhoz hasonló hozzáállással indult el az önérvényesítés útján, következetesen alkalmazott, átgondolt turisztikai stratégiával és a megyei tanács hathatós támogatásával, ma pedig a térség egyik legjobban fejlődő települése. A megyei tanács elnöke szerint a lakosság itthon maradásban való hitét az elvetett „ötlet-magok” csíráztatásában, a fürdőfelújításhoz és útfeljavításhoz hasonló infrastrukturális beruházásokkal lehet megtartani. Borboly Csaba szerint a jövőre elkészülő új kezelőközpont, illetve a Borszékot Orotva irányában az európai úttal összekötő DJ 128-as megyei út teljes felújítása a települést továbblendíti a fejlődés útján.
A fejlődés, amelyről az elöljárók beszélnek, már látótávolban van. A DJ128 megyei út teljes felújítása várhatóan két-három éven belül befejődik, míg a kezelőbázis megnyitóját januárra tervezik. Szükséges azonban a beruházásokat követő turista-fluxust kiszolgáló szálláslehetőségek minőségének javítása és a szolgáltatórendszer kiépítése, ami már a lakosság és a helyi vállalkozók hozzáállásán múlik – hangzott el az avatón.
Csíkszereda, 2011. szeptember 26.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774