Csomád–Bálványos szépségeivel ismerkedtek meg a Tusványoson

(0 Szavazat)84 megjelenítés

A Csomád–Bálványos Régió népszerűsítése érdekében a Csomád–Bálványos Közösségi Turizmusfejlesztési Társulás az idei Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban előadást szervezett, az előadó Balla Ede Zsolt író és Para Zoltán Robert gondnok volt. A résztvevők nagy része diákokból állt, de jelen volt Kristály Tibor, a Csomád–Bálványos-társulás igazgatója, valamint a Tusványos szervezőcsapatának tagjai is.

A Csomád–Bálványos fényessége szent helyeinek tükrében című előadásában Balla Ede Zsolt bemutatta a Csomád–Bálványos-térség helyét és szerepét Székelyföldön, helyi látnivalókat, kulturális-történelmi emlékeket, valamint a térségben található szent helyeket (Tusnádi Vártető, Szent Anna-tó, Sólyomkövek, Likas-kő, Büdös-hegy, Bálványosvár). A hallgatóság választ kaphatott arra a kérdésre, hogy mit üzen számunkra e vidék, hogyan segíthet ereje az élet minőségének javításában. Balla Ede Zsolt a vidék csodás szépségeibe való betekintésre hívta meg a jelenlevőket és teljesen más nézőpontok alapján mutatta be a térség értékeit. A szakrális földrajz kutatójaként előadása új megvilágításban tüntette fel a Csomád-hegységet, Bálványos várát és környékét.

A második előadás címe Csomád–Bálványos Natura 2000 volt. Ebben Para Zoltán, a Natura 2000 terület adminisztrátora bemutatta a gondnokság mindennapi tevékenységét, az aktív hétköznapokat, de megismertette munkájuk nehézségeivel is a résztvevőket. Előadásában bemutatta a táj jellegzetes növény- és állatvilágát, továbbá a vidéken élő állatfajok egy részének egyedi hangját is megismerhették felvételről a résztvevők.

A Csomád–Bálványos Közösségi Turizmusfejlesztési Társulás sikeresnek könyveli el az előadás-sorozatot, amely elérte kívánt célját: a vidéket népszerűsítette.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774