Marosvásárhelyen ülésezett az Országos Önkormányzati Tanács elnöksége

(0 Szavazat)37 megjelenítés

 Az Országos Önkormányzati Tanács – az RMDSZ keretében működő, romániai magyar önkormányzati képviselők érdekvédelmi testülete (OÖT) – elnökségének soros ülését december 11-én tartották Marosvásárhelyen, a Szövetségi Képviselők Tanácsának ülését megelőzően. Részt vett Borboly Csaba, az OÖT elnöke, a testület alelnökei közül Bognár Levente, Tánczos Barna, Pop Imre, Sófalvi László, továbbá az RMDSZ Önkormányzati Főosztályának képviseletében Juga Tibor.

A megbeszélésen az elnökség tagjai az aktuális jogszabálytervezetekről egyeztettek – így a gyereknevelési időszak és juttatás, illetve a bérezési törvény kapcsán hangzottak el álláspontok és javaslatok, miszerint a bérezési törvény esetében egy teljesítményorientált rendszer szerint kellene az alkalmazottak fizetését meghatározni, akár európai uniós források bevonásával.

Az elnökség döntésének értelmében az OÖT 2011 elején egyeztet az RMDSZ parlamenti frakcióinak vezetőivel az önkormányzatok jogainak minél hatékonyabb fenntartása érdekében. Az elnökségi tagok szerint kiemelten fontos, hogy a helyi önkormányzatok egyenlő esélyekkel részesüljenek a kormányzati pénzek leosztásából, ugyanis jelenleg például az áfa visszaosztásából a községek nem kaphatnak pénzt szociális vagy napközi otthonok feljavítására, építésére. Hasonlóképpen, a kulturális támogatások esetében a lakosságszámon alapuló kvótás rendszert javasolnák a támogatások módszeréül. További napirendi pontként a jelenlevők az egészségügyi támogatási rendszerrel, illetve a jövő évi költségvetési törvénnyel kapcsolatos javaslataikat vitatták meg.

 

Csíkszereda, 2010. december 11.

 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774