Megújul a megyei sürgősségi kórház

( Szavazat)31 megjelenítés
Gyergyóditróban ülésezett Hargita Megye Tanácsa
 
A gyergyóditrói Idősek Otthonában tartották Hargita Megye Tanácsa soros havi ülését július 1-jén. A délutáni órákban kezdődő kihelyezett ülés közel félszáz napirendi pontot tartalmazott. „Szükség van a kihelyezett tanácsülésekre, hogy a napirendi pontok megvitatásán túl a megyeszékhelytől távol élők problémáit is meghallgathassuk” – mondta köszöntőbeszédében Borboly Csaba tanácselnök.
 
Puskás Elemér, Gyergyóditró polgármestere az általa vezetett településről tartott rövid történelmi ismertetőt, továbbá az elmúlt négy-öt év beruházásait ismertette a megyei elöljárókkal. A heves vitákban is bővelkedő ülésen többek között a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Korház bővítéséről és felújításáról fogadtak el határozattervezetet, melynek értelmében bővítik a sürgősségi egység földszinti és emeleti, valamint újszülöttosztályát, ugyanakkor felújítják a sürgősségi egységet, a nőgyógyászatot-szülészetet, az újszülöttosztályt, valamint a gasztroenterológiai és urológiai osztályokat. Egy másik döntés nyomán kötelezik az autóbusz-társaságokat arra, hogy közérdekű információikat, a román mellett, magyar nyelven is közzétegyék.
A testület megszavazta azt a határozattervezetet is, amely a tölgyesi kórház vízrendszerének felújítását és a 11-es számú pavilon bővítését irányozta elő.
„A mai tanácsülés fő témaköre az egészségügy volt, kiemelt döntéseket hoztunk ezen a téren. Több orvosi rendelő felújításáról tárgyaltunk, például a csíkszeredai Petőfi utcai rendelő feljavításáról fogadtuk el a dokumentációt, illetve a sürgősségi kórházunk bővítésére és ezen belül négy osztályt: a szülészetet, a gasztroenterológiát, a sürgősséget és az urológiai osztályt újítjuk fel, illetve bővítjük az egész épületet. Ugyanakkor a tölgyesi kórház ügyében is fejlesztési beruházásokat hagytunk jóvá. Fontosnak tarjuk, hogy megyénkben a tömegközlekedésben, legalább az autóbuszok tekintetében, kétnyelvű feliratok legyenek, erről is döntés született ma. Továbbá uniós pályázatokat nyertünk a műemlékek népszerűsítésére, illetve a Csíkszeredai Régizene Fesztiválra, ezért ezeket is belefoglaltuk a költségvetésünkbe – összegezte a tanácsülésen született döntéseket Borboly Csaba. – Azt gondolom, hogy a mai közel félszáz napirendi pont, amiről Ditróban döntöttünk, mind a megye előmenetelét és fejlődését segíti, és reméljük, hogy a mai határozatok következtében számos területen sikerül majd kezelni a problémás helyzeteket.”
 
Csíkszereda, 2011. július 2.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774