Megújult a madéfalvi borvízfürdő

( Szavazat)50 megjelenítés
A madéfalvi falunapok alkalmával ünnepélyes keretek közt adták át a felújított madéfalvi borvízforrást és fürdőt a falu lakosságának július 3-án.
 
 
Mint azt Szentes Csaba madéfalvi polgármester köszöntőbeszédében elmondta, a borvízforrás rehabilitálásának ötlete 2008-ban született meg, amikor egy építész segítségével már neki is fogtak a tervek elkészítésének, és Borboly Csaba megyei tanácselnöknek köszönhetően sikerült pénzt szerezniük a tervek kivitelezéséhez. „Így jöhetett létre a melegvízű kis medence, öltöző, illemhely és mindaz, ami jelenleg itt látható” – mondta a polgármester.
 
Az ünnepségen jelenlévő Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja jövőbemutató beruházásnak nevezte a felújított borvízforrást és fürdőt. „Amíg ilyen beruházások vannak, addig van jövője az itt élő embereknek és azok gyerekeinek is, ugyanis Székelyföld egyik kitörési lehetősége a turizmusban van” – hangsúlyozta a főkonzul.
 
– Az önszerveződés egyik jó példája a jelenleg felújított fürdő, hiszen a valamikor elkezdett fürdőépítő kalákamozgalom folytatásaként 11 település fürdője, borvízforrása újul meg az RMDSZ, a megyei tanács és a helyi önkormányzatok együttműködésének eredményeképpen – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a nagyszámú érdeklődőt vonzó eseményen. Hozzátette: „Madéfalván minden területen olyan példaértékű összefogás tapasztalható, ami a község fejlődésében is meglátszik. Ezelőtt pár évvel még egyik legkevésbé fejlett település volt, mára azonban élen jár a fejlődésben”.
 
Az ünnepség záróakordjaként Bartalus Zoltán helyi plébános megáldotta a felújított létesítményt. Az ünnepségen részt vett Lőrincz Csilla, a Környezetvédelmi Alap Igazgatóságának alelnöke, valamint Becze István és Szentes Antal megyei tanácsos.
 
A közel 200 000 lejes beruházás a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium támogatásával, illetve Hargita Megye Tanácsa és Madéfalva Önkormányzata hozzájárulásával valósult meg.
 
Csíkszereda, 2011. július 3.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774