Kozmás az újraindulás első jó példája

Feltöltötték a gázrendszert a településen

(0 Szavazat)53 megjelenítés

Tizenkét éves álom valósult meg Csíkkozmáson szerdán, május 17-én, ugyanis az évekkel ezelőtt lefektetett gázvezetéket feltöltötték. Szántó László polgármester az ünnepélyes lánggyújtást megelőzően megköszönte a közreműködő felek segítségét és elmondta, hogy ettől kezdve alternatívájuk lesz a község lakóinak. A lángot Szántó László jelenlegi és Bodó Dávid korábbi polgármester gyújtották meg. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Kozmás községet az újraindulás első jó példájának nevezte, hiszen mint mondta, a 90-es években sok településen megtörtént a vezetékek elhelyezése, ezek feltöltése pedig most prioritás kell hogy legyen.

– Azok a projektek a sikeresek, amelyek annak ellenére, hogy elakadnak, sikerül újrakezdeni és megvalósítani. Bízom benne, hogy Kozmás zászlóshajóként sok településnek jó példát mutat, hogy a bürokrácia útvesztőiben igenis lehet földgázrendszereket üzembe helyezni – tette hozzá a megyeelnök, aki Kolozsvári Tibor és Becze István megyei tanácsos jelenlétében szorgalmazta, hogy Hargita Megye Tanácsa a központi költségvetésből származó visszaosztásoknál nagyobb figyelmet szánjon ezen rendszerek feltöltésének támogatására.

Korodi Attila parlamenti képviselő elmondta, hogy mivel idén tavasszal teljesen szabaddá vált a gázszolgáltatás piaca, ezért figyelemmel követik a gázárak alakulását, és javasolta a lakosságnak a rácsatlakozást, akár alternatívaként, az új infrastruktúrára. Bodó Dávid volt polgármester és közbirtokossági elnök is örömét fejezte ki, hogy sikerült feltölteni a rendszert.

A gázláng eloltása után a HargitaGáz munkatársai a település első gázóráját is bekötötték a művelődési ház épületénél.

Csíkszereda, 2017. május 17.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774