Közös programokkal fejleszt Hargita és Bács-Kiskun megye

A jó együttműködést a turizmusra és egyéb ágazatokra is kiterjesztik

(0 Szavazat)31 megjelenítés

A Hargita és a magyarországi Bács-Kiskun megye közötti testvérkapcsolat nem egy üres kapcsolat, hanem tartalommal teli, mondta Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsának programokért felelős vezérigazgatója a május 31-i gyergyóremetei sajtótájékoztatón, amelyen az idei egészségügyi szűrőprogramot értékelték. Az együttműködés egyik legkiválóbb eredménye a már 11 éve működő egészségügyi szűrőprogram, de további közös projektekben, programokban gondolkoznak a turizmus fejlesztése terén és egyéb ágazatokban, fejtette ki Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.

Vasárnaptól szerdáig zajlott az egészségügyi szűrőprogram Remetén, idén 876 személyt vizsgáltak meg, nagyrészt remeteieket, de a környékről érkezőket is, számolt be Laczkó-Albert Elemér. A község polgármestere örömét fejezte ki, hogy voltak/vannak olyan emberek, akik kitalálták és működtetik a programot, ezért köszönettel tartoznak az orvoscsoport mellett a program koordinátorának, Hargita Megye Tanácsának is, mondta.

Tizenegy éve működik ez a kapcsolat a két testvérmegye között, hangsúlyozta Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, az orvosok közül sokan évek óta visszajárnak. Hozzászólásában megköszönte a szakembereknek a néhány napos megfeszített, elhivatott munkát.

A szűrőprogramot is szeretnék továbbfejleszteni, még több orvost elhozni és még több embert megvizsgálni, mondta Mócza György, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgató-helyettese. Hozzátette: munkájuk hatékonyságát a körülmények is befolyásolják, és Remetén jók voltak a munkakörülmények, így jó volt a munkakedv is.

A programot kiterjesztenék Kovászna megyére is. Jövő tavasszal valamelyik csíkszéki településen folytatódik a lakosság egészségi állapotának felmérése.

Gyergyóremete, 2017. május 31.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774