Székelyföld kincsei Egerben

( Szavazat)72 megjelenítés
Székelyföldi termékeket állítanak ki Hargita Megye Tanácsának vidékfejlesztési szakemberei és Hargita megyei vállalkozók szeptember 16-20. között Egerben a Kárpát-medence kincsei Egerben, hungarikumok, magyar termékek kiállítása és vására a Dobó téren elnevezésű vásáron. Az egri rendezvényre induló Hargita megyei küldöttség szeptember 14-én a Csíkdánfalvi Népművészeti Szövetkezetben sajtótájékoztatón mutatta be a kiállításra szánt székelyföldi termékeket. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy a SZÉKELYFÖLDI márkanév Kovászna Megye Tanácsával való közös bejegyeztetése után a lehető legszélesebb körben szeretnék népszerűsíteni a székelyföldi termékeket, erősíteni ezek marketingjét.
Ennek a népszerűsítésnek a része a mostani egri kiállítás és vásár is, amelyen annak a reményében vesznek részt a székelyföldi termelők, hogy a helyi termékeknek lehet ára és piaca a határon túl is. „Ezért jegyeztettük be a helyi termelők különböző egyesületeit is (a pékek, a pálinkafőzők, a húsfeldolgozók, a kézművesek és a tejfeldolgozók egyesületei), hogy egyesületbe tömörülve eredményesebben képviselhessék termékeikkel Székelyföldet. Bízunk benne, hogy a magyarországi fogyasztók érdeklődését fel tudjuk kelteni” – fejtette ki Borboly Csaba. Ezért vettek részt a debreceni FARMER-EXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításon augusztus 26-29. között, ahol nagy érdeklődés kísérte a kiállított székelyföldi termékeket. Az elnök a Maros és Kovászna megyével közös jövőbeli tervei között említette Székelyföld turisztikai promoválását az október 15-18. közötti ROMEXPO turisztikai vásáron, ahol központi elhelyezkedésű kiállító felületet kaptak.
Márton István, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési részlegének osztályvezetője bemutatta azokat a termékeket, amelyeket a kiállításra visznek: gyapjú, gyapott, kender alapanyagú szőnyegek, rakottasok, terítők, ingek, törülközők, valamint kerámia dísztárgyak felcsíkról a Székelyföldi Kézműves Egyesülettől, népviselet, faragott, rézdomborított, csomózott dísztárgyak a székelyudvarhelyi Székelyföldi Kézműves Egyesülettől, sajtok a gyergyótekerőpataki Karpaten Milk tejfeldolgozótól és kürtőskalácsok a szentkeresztbányai Márton András termelőtől.
Kristóf Ilona, a Csíkdánfalvi Népművészeti Szövetkezet ügyvezetője – aki maga is részt vesz a kiállítással egybekötött vásáron – elmondása szerint a felcsíki vállalkozókat szeretné képviselni, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a termékeket, partnereket szerezzen, ezáltal hozzájárulva a felcsíki termelők fennmaradásához, alkalmazottjaik megtartásához.
Hargita Megye Tanácsa
Csíkszereda, 2009. szeptember 14.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774