Látványsajtműhelyt nyitottak Gyergyószentmiklóson

(0 Szavazat)35 megjelenítés

A Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztési programja révén korábban nyitott gyergyószentmiklósi sajtműhely most egy látogatóközponttal is kiegészült. A június 2-i megnyitón elhangzottak szerint a látványsajtműhely célja olyan élményt nyújtani a látogatóknak, amelyből megismerhetik a természetes, hagyományos recept alapján elkészült sajt jótékony hatását. Térségünk legelőin fellelhető nyolcvan féle gyógynövényről kaphatnak képet az érdeklődők ugyanakkor interaktív felületek révén ismerkedhetnek az egészséges sajt összetevőiről és az előállítás folyamatáról. 

A látogatóközpontnak a helyi turisztikai ajánlatok közé is szeretnének helyet biztosítani, amelyet 30-40 fős csoportok járhatnak körbe egyszerre.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a megnyitón jó példának nevezte a látványműhelyt és komoly lehetőségnek a térség fiataljai számára, akik vállalkozókként biztosíthatják a megélhetést családjaik számára itthon. A megyei tanács elnöke mind emellett elmondta, hogy ugyan az EU közös agrárpolitikájának 2020 utáni tervei számos rossz elképzelést tartalmaz térségünk gazdálkodói számára, néhány közülük segíthetik térségünk gazdaságait. A javaslatok szerint 2021-ben a helyi minőségi élelmiszerek előállítására több támogatást folyósítana az unió, emellett pedig irányelvben rögzítenék, hogy a közbeszerzéseken csak helyi termékeket lehet majd beszerezni.

Mindezek mellett Borboly Csaba jó eredményekkel szolgáló együttműködésnek nevezte a magyar-magyar kapcsolatokat, utalva Magyarország kormányának támogatására. Ugyanakkor kifejtette, hogy a megye tangazdaságaira továbbra is különös figyelmet kell fordítani és összehangolt gazdaságfejlesztési programokra van szükség a jövőben, hogy a megye versenyképes maradhasson, ehhez pedig közös gondolkodásra, a javaslatok, meglátások összefésülésére van szükség.

Csíkszereda, 2017. június 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774