Lovasnap, amely megmozgatja a közösséget

Lovasünnep Csíkszentdomokoson

(0 Szavazat)40 megjelenítés

Hetedik alkalommal szervezték meg szombaton, május 6-án több ezer odalátogató részvételével a Csíkszentdomokosi Lovasnapot a helyi sportpályán. Az egész faluközösséget megmozgató rendezvényen közreműködött a Csíkszentdomokosi Ifjúsági Fúvoszenekar, valamint az ifjúsági szervezet és az önkéntes tűzoltók is aktív részvételt vállaltak. A nap programjában díjugratás, fogathajtás, kaszkadőr- és lovasíjász bemutatók valamint erőpróba szerepelt.

Mint a rendezvény kiemelt támogatója kilátogatott a helyszínre Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke is, aki méltatta a Felcsík Kistérségi Társulás, a helyi polgármesteri hivatal és a Krigel Sportklub jó együttműködését, hogy ilyen rangos, immár hagyományos lovasnapot szerveznek a térségben.

Borboly Csaba élő bejelentkezésében Karda Róbert polgármesterrel és Albert Alfonz Pál alpolgármesterrel, valamint a zsűri tagjaival beszélgetett. Albert Alfonz Pál alpolgármester úgy fogalmazott, hogy a lovasnap számukra szívügy és közösségi ügy is, hisz több mint 120 önkéntes segített  a verseny előkészítésben az elmúlt másfél, két hónapban. Az idei eseményre 50 lovas 80 lóval nevezett be a megye számos településéről, de érkeztek a szomszéd megyékből is versenyzők.

Karda Róbert polgármester azt emelte ki, hogy az idei év újdonsága a STIHL Timbersports romániai bajnok csapatának bemutatója volt, de nagy sikernek örvendett Pászka Lehel lovasíjász-bemuatója és az Erdélyi Lovas Kaszkadőr Egyesület is színesítette a napot. A szervezők azt is kiemelték, hogy az erőpróbánál, a rönkhúzásnál immár öt éve tilos az ostor használata.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök elismerően szólt Bajkó Tibor és felesége, a Krigel Sportklub szíve-lelke áldozatos munkájáról.

– A Bajkó házaspár nélkül lovas rendezvényeink kevésbe lennének ennyire tartalmasak. Évente egyre több lovasünnepet rendeznek, rendezünk, amelyeken egyre többen vesznek részt. Térségünkben hagyománya van a székely ember és a ló kapcsolatának, ezt kívánjuk újra feléleszteni – nyomatékosította Borboly Csaba.

A Lovasnapon részt vet Kolozsvári Tibor megyei tanácsos is, aki ugyancsak elismerő szavakkal jellemezte az idei találkozót: „Csíkszentdomokoson jeles lovasnap, a környék lovaskultúrájának fontos fóruma zajlott, ahol barátságok nyertek megerősítést és a lovasvirtus, mely a székelység elválaszthatatlan önazonossága is évadnyitó lendületet kapott. Szép új mozzanatot jelentett a favágó bemutató, de az ugrósport, valamint a fogatsport színvonalas műsorain kívül a kaszkadőrök is tiszteletet, elismerést érdemlő produkciókat mutattak be. A legnépszerűbb programpontot talán a rönkhúzás versenyszáma képezte. Tisztelettel gratulálok a szervezőknek!” – írja közösségi oldalán a megyei tanácsos.

Csíkszereda, 2017. május 7.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774