Madéfalva: bővült a tűzoltó alakulat felszerelése

(0 Szavazat)33 megjelenítés

Új felszereléssel: távbeszélőkkel, tömlőkkel, hordággyal és kompresszorral bővült a Madéfalvi Önkéntes Tűzoltó Alakulat felszereltsége. A csapat a Hargita Megye Tanácsához benyújtott nyertes pályázatából és a helyi Csompoly Közbirtokosság támogatásával vásárolta meg a felszerelést.

Augusztus 24-én, pénteken az új eszközök átadása alkalmával a helyi művelődési házban kötetlen beszélgetésen vettek részt az önkéntes tűzoltók, Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke, Becze István megyei tanácsos, Csibi József polgármester és Szőcs László alpolgármester, aki egyben a polgárvédelmi felelős is a községben.

Szőcs László elmondta: a 2008-ban létrejött alakulatnak még egy csavarhúzója sem volt, de az évek teltével saját tűzoltóautója, vízpompái, tömlői és a csapattagoknak a bevetéshez szükséges ruházata is lett. A felszereltség bővítésére folyamatosan igény van. A most kapott távbeszélők a harminckét tagú csapat munkájának jobb és gyorsabb összehangolását segítik. Az alpolgármester hangsúlyozta: jó változtatásnak tartja, hogy ma már nem csak védőfelszerelés vásárlását lehet eszközölni a pályázati forrásból. A pályázati kiírás ilyen irányú módosításában az alpolgármester Szentes Antal megyei tanácsosnak mondott köszönetet. A beszélgetés alatt megfogalmazódott, hogy az önkéntes tűzoltó alakulatok tevékenységét szabályozó megfelelő törvénykezésre lenne szükség, amely ésszerűen meghatározhatná jogállásukat is. Mivel országos szinten Hargita megye élen jár az önkéntes tűzoltó alakulatok tevékenysége terén, ezért az önkéntes tűzoltóság aktivitását szabályozó törvény kidolgozására is leginkább itt van igény. Amennyiben elérnék, hogy más köztevékenységhez hasonlóan – akár az oktatási rendszer – az önkéntes tűzoltó alakulatok munkájára is a központi alapból fordíthatnának pénzt, akár tűzoltóautó vásárlására is lehetőség nyílna – fogalmazott Borboly Csaba. A megyeitanács-elnök hangsúlyozta: a szakmai képzésekre vonatkozóan konzultációt kezdeményez az alakulatok tagjainak körében.

A találkozón az is elhangzott, hogy az egységek régi felszereléséből, a még fellelhető muzeális értékű tárgyakból egy tűzoltó múzeum alapjait is meg lehetne teremteni, szakszerűen konzerválva, restaurálva és bemutatva az egykor használt eszközöket.

 

Csíkszereda, 2018. augusztus 27.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774