Még lehet pályázni dekoráció finanszírozására

A Gyerekmosoly program tanegységek, kórházi gyerekosztályok, elhelyezőközpontok kifestését támogatja

(0 Szavazat)72 megjelenítés

Július 10-ig még lehet pályázni óvodatermek, napközi otthonok, tanegységek, elhelyezőközpontok és kórházi gyerekosztályok szebbé tételére. A pályázati támogatás falak reklámgrafikus által tervezett és kivitelezett illusztrációkkal, mesefigurákkal, mesehősökkel, mesejelenetekkel való dekorálását finanszírozza.

A program elnevezése Gyerekmosoly, és része Hargita Megye Tanácsa 2010-ben indított Családprogramjának, amelynek célja a családeszmény, a családban való gondolkodás terjesztése.

A Gyerekmosoly program a nevelés színterének, feltételeinek javításához járul hozzá. Hargita Megye Tanácsa 2017-ben a programot alintézményével, a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központtal együttműködve folytatja.

A támogatásra pályázhatnak Hargita megyében működő óvodák, iskolák, napközi otthonok, az óvodákban/iskolákban működő előkészítő osztályok, kórházak gyerekosztályai és elhelyezőközpontok. A finanszírozás egy terem vagy egy folyosó kifestését fedezi.

A pályázatokat postai és elektronikus úton kell benyújtani az alábbi címre:

Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ, 530131 Csíkszereda, Mihail Sadoveanu utca 54. szám, valamint a következő e-mail címre: cjrae_hr@yahoo.com.

A pályázati felhívás és a pályázati formanyomtatvány (adatlap) letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról, a pályázati feltételekről, tudnivalókról felvilágosítást a 0266-317048 telefonszámon kaphatnak.

– Fontosnak tartjuk a program folytatását, hiszen nem mindegy, hogy gyerekeink milyen környezetben tanulnak, nem beszélve a kórházak gyerekosztályairól. Van igény a programra, hiszen mégiscsak másabb a terem vagy a folyosó hangulata, ha egyhangú festés helyett mesefigurák díszítik azt. A kórházak környezetének gyerekbaráttá várazsolása is fontos, hiszen a derű, a mosoly a gyógyulás szempontjából is elengedhetetlen. Remélem, több intézmény él a kiváló lehetőséggel, és benyújtják pályázataikat a még rendelkezésre álló néhány napban - nyilatkozta a program kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2017. június 3. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774