Megelőzésre is pályázhatnak az önkéntes tűzoltó alakulatok

Csíki egyesületeknek tartottak pályázati fórumot

(0 Szavazat)39 megjelenítés

Kétszázezerről háromszázezer lejre emelkedett a megyei tanács önkéntes tűzoltó alakulatoknak szóló pályázatának keretösszege, valamint bővült a támogatott tevékenységek köre is, idéntől megelőzésre is pályázhatnak. Erről, valamint a megyei tanács további pályázati programjairól tartottak fórumot Csíkszeredában, a megyeházán március 27-én.

Becsülnünk kell azok munkáját, akik életüket nem féltve a bajba jutott embertársaikon segítenek, és mindezt önkéntesen teszik. Ezért a megyei tanács évről évre pályázatot hirdet meg, hogy támogassa az önkéntes tűzoltókat az új felszerelések, egyenruhák és védőeszközök beszerzésében, önkéntes tűzoltóknak és fiataloknak szóló tevékenységek, versenyek szervezésében, képzéseken való részvételben, információs kiadványok, plakátok nyomtatásában. Illetve más intézményekhez benyújtott pályázatokhoz önrészre kérhetnek támogatást. Fontos számunkra, hogy javainkat biztonságban tudjuk, éppen ezért dicséretes az önkéntes tűzoltók munkája, főleg mert számos esetben ők érnek elsőnek a baleset helyszínére, segítik hivatásos társaik munkáját. Továbbá ők azok, akik állandóan készenlétben állnak a biztonságunk érdekében. Ma már a tűzoltók nem csak sürgős esetekben figyelnek oda, hanem egy-egy település alapját képezik, eseményeket szerveznek, és különféle programokon is aktívan részt vesznek.

– Az elmúlt évek munkájának köszönhetően ma elmondhatjuk, hogy Hargita megyében megerősödtek az önkéntes tűzoltó-alakulatok. Önmagában már az is növeli az ott élők biztonságérzetét, hogy egy közösségben jelen vannak a tűzoltók,  hiszen tudják, ha baj van, van, akire számítani. Példaértékű az a munka, amit végeznek, ehhez pedig megfelelő felszerelésre és védőruhákra van szükség. Ebben igyekszünk segíteni a tevékenységüket. Idén megemeltük a pályázati keretösszeget, és lehetővé tettük, hogy megelőzésre is tudjanak pályázni a kiírt programon belül – nyilatkozta Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke.

A fórumon Zonda Erika, programokért és pályázatokért felelős vezérigazgató ismertette a többi szakterületet is, amelyeken belül idén is támogatást kérhetnek a Hargita megyében bejegyzett civil szervezetek és egyházak:  ifjúsági, családi, sport, kultúra, turisztika. Az eseményen részt vett Becze István megyei tanácsos is, aki hangsúlyozta a civil szervezetek tevékenységének pályázati rendszer útján való támogatásának fontosságát, még ha az így kapott összeg csak kis részét teszi ki a költségeiknek. Kiemelte, sok jó ötlet van, amelyeknek általában a törvény szab keretet, ezért alapvető, hogy együtt dolgozzanak ezen keretek feszegetésén.

Mivel az országos költségvetést később fogadták el az idén, így a pályázatokat is később hirdették meg. A pályázatok benyújtási határideje április 19, 12 óra, azoknak, akik a területi irodákban szeretnék letenni az iratcsomót április 19-én 10 óráig tehetik meg. A pályázatokkal kapcsolatban többet tudhatnak meg a megyei tanács honlapján.

Csíkszereda, 2017. március 27.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774