Meghirdették a közbeszerzést a megyei utak téli karbantartási munkálataira

Két kiírásra is jelentkezőket vár a megyei tanács

(0 Szavazat)89 megjelenítés

A Hargita megyei utak téli karbantartási munkálataira hirdetett meg közbeszerzést Hargita Megye Tanácsa az elektronikus közbeszerzési oldalon, a SEAP-on. A kiírás szerint a munkálatokra az érdeklődő cégek augusztus 10., 16 óráig jelentkezhetnek. A megyei tanács szakemberei idén is kisebb csoportokra, úgynevezett lotokra bontották le a térségeket, hogy alvállalkozók is jelentkezhessenek. Keretszerződést majd két évre, a 2017-2019-es időszakra kötnek.

– Fontos, hogy a közbeszerzésre minél előbb megbízható, komoly cégek jelentkezzenek. A megyében működő hasonló profilú vállalkozások akár társulva is, de jelentkezzenek, hogy az így megpályázható pénz a helyi munkavállalókhoz és alkalmazottaikhoz kerüljön – hívta fel a figyelmet Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

Tervező cégek jelentkezését várják

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház C épületének befejezéséhez szükséges terv aktualizálására tervező cégek jelentkezését várja a megyei tanács, ismételten meghirdették a közbeszerzést. Az ajánlattevés határideje 2017. július 18., kedd 15 óra, ekkor lesz a borítékbontás. A törvény értelmében 25 nap az elbírálási időszak, az eredményhirdetést pedig ötnapos óvási időszak követi. Utána köthető meg a szerződés, és attól számítva legtöbb 55 napon belül el kell készülnie a tervnek. Ezt követően írják ki a közbeszerzést a kivitelezésre.

– A megyei kórház felújítása nem folytatódhat, amíg nem jelentkezik tervező. Leszámítva a szellőztetőrendszer kiépítését és az intenzív osztályon történt beavatkozásokat a megyei kórház munkálatai több mint két évig álltak a kivitelező céggel folyó huzavona miatt, sok időbe és munkába telt egyenesbe hozni a beruházást. A felújítás nyolcvan százalékban megvan, kár lenne további fölösleges időkiesés amiatt, hogy nem jelentkezik tervező a közbeszerzésre, mivel már csak a belső munkálatok vannak hátra – nyilatkozta Borboly Csaba. A megyei tanács elnöke a kórház munkaközösségének is kéri a segítségét, hogy ne kelljen ismételten meghirdetni a közbeszerzést, hiszen a betegek mellett az ott dolgozó személyeknek a  legfontosabb az intézmény állapota.

Mindkét kiírásról a megyei tanács honlapján tájékozódhatnak a következő linken: http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/achizitiipublice.

Csíkszereda, 2017. július 6.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774