Megnyitották Homoródfürdőn a felújított hatos villát

Cél: a táboroztatás fellendítése, a térség vonzerejének növelése

(0 Szavazat)239 megjelenítés

Göröngyös út vezetett idáig, de eredményes munkát végzett a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás – melynek tagja Hargita Megye Tanácsa is – a homoródfürdői hatos villa felújításával. Sokunkat a régi táborok emléke köt a villához, a cél, hogy ugyanez a lehetőségük meglegyen a mostani fiataloknak is – hangzott el a május 18-i ünnepélyes megnyitón.

– Homoródfürdő ismert volt borvízforrásiról és jó hírű táborairól. A mostani fejlesztés egy új út kezdete – mondta Sarkadi Zoltán, a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársa –, és újra szeretnék indítani a táboroztatást.

– A villa a fiatalokért épült, és a fiataloké kell hogy maradjon – mondta köszöntőbeszédében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. – A fejlesztési társulás munkájának köszönhetően sikerült felújítani és újra megnyitni a Hatos Villát, és folytatják a munkát a térségi fejlesztési tervnek megfelelően. A cél az, hogy a tervből minél többet megvalósítsanak, mint az egykori étkezde felújítása, útjavítás és még számos beruházás – tette hozzá.

Borboly Csaba felelevenítette az egykori táborok emlékeit kifejtve, hogy a mostani fiataloknak is lehetőséget kívánnak biztosítani a tanulásra, képzések szervezésére, a természetjárásra. Homoródfürdő fejlesztése a térség turisztikai vonzerejének növeléséhez is hozzájárul, mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– Szép eredmény a villa újranyitása, hiszen generációknak nyújtott maradandó élményt – jelentette ki Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke. A turizmus fejlesztéséhez hozzátartozik a megfelelő táboroztatás feltételeinek megteremtése, mondta. Kifejezte köszönetét a fejlesztési társulás vezetőségének, és azt kívánta, a kezdeti lendülettel folytassák munkájukat.

Benedek Zakariás parlamenti képviselő azt kívánta, teljen meg élettel a hatos villa, és az Ilona-völgyében minél több villa újuljon meg. Hozzátette: támogat minden hasonló kezdeményezést.

Dávid Lajos, a Hargita-hegység társulás elnöke házigazdaként köszöntötte a jelenlevőket. A feladatuk Homoródfürdő környezetének alakítása, mondta, és bízik benne, hogy a tábort meg tudják tölteni élettel. A tervük, hogy ne csak székelyföldi táborozókat vonzzanak ide, és lehetőséget biztosítsanak a fiataloknak a nyelvtanulásra, az élményszerzésre.

Az eseményen Bíró Barna Botond és Vadász-Szatmári István, az Erdélyi Kárpát-Egyesület gyergyói szakosztályának vezetője aláírták a negyedik alkalommal megszervezett Erőss Zsolt teljesítménytúra együttműködési szerződését.

Az esemény ünnepélyességét kulturális műsor emelte, majd a jelenlevők megtekintették a villát.

Borboly Csaba helyszíni élő bejelentkezésének videója megtekinthető itt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1276452892402091

Homoródfürdő, 2017. május 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774