Megtették az előkészületeket a csicsói ideiglenes Olt-híd elkészítésére

(0 Szavazat)62 megjelenítés

Sürgősségi eljárással Hargita Megye Tanácsa elkezdte a csicsói ideiglenes híd beszerzését, mivel az akár egy héten belül elkészülhet, csak a víz húzódjék vissza. Az áradás ugyanis elsodorta az ideiglenes átjárót, amit az Olton hoztak létre arra az időszakra, amíg a megyei tanács beruházásából megépül az új betonhíd, ugyanis az állattartó gazdáknak addig is el kell jutniuk a mezőre.

Hargita Megye Tanácsa sürgősségi ügyekben pénteken délután összehívott vezetőségi ülésén egy ideiglenes mobil póthíd sürgősségi eljárással való beszerzése mellett döntöttek. Ennek a mozgatható szerkezetnek legkevesebb négy és fél méter szélesnek és tizenhat méter hosszúnak kell lennie, és a megfelelő árajánlat kiválasztását követően legtöbb öt nap alatt el kell készíteni és fel kell szerelni. Az árajánlatokat hétfő reggelre kérik be, és aznap el is bírálnák. (Csatoltuk a dokumentumokat.) Erre a sürgősségi intézkedésre Borboly Csaba megyeelnök rendelete alapján van lehetőség, amely szerint az árvizek miatt a megyei tanács munkatársainak ez a szombat és vasárnap munkanapnak számít.

Mint arról korábban beszámoltunk, június 3-án, pénteken reggel azonnali tanácsülést tartottak Csíkcsicsóban a helyi tanácsosok a heves esőzések miatt megáradt Olt folyó egyik átkelőjénél, ahonnan a megduzzadt folyó elsodorta az ideiglenes fahidat. Elhangzott, hogy minél hamarabb biztosítani kell Oltfalu és Csaracsó felé az átjárhatóságot. (Bővebben: http://hargitamegye.ro/hirek/megaradt-az-olt.html)

 

Csíkszereda, 2016. június 3.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774