Multifunkcionális közösségi központ épült Pálpatakán

Csak szolidaritással lehet eredményeket elérni

(1 Szavazat)111 megjelenítés

A Korondi Fúvós Zenekar és a pálpataki óvodások műsora tette ünnepélyessé a pálpataki multifunkciónális közösségi központ  átadását május 25-én. Az ünnepségen részt vett Kelemen Hunor szövetségi elnök, Verestóy Attila szenátor, Moldován József és Antal István parlamenti képviselő, Borboly Csaba tanácselnök, Katona Mihály polgármester, Pásztor Béla, a magyarországi testvértelepülés, Veresegyháza polgármestere, Bíró Barna Botond megyei tanácsos, illetve a falu lakossága is.

Katona Mihály örömét fejezte ki, amiért másfél év alatt sikerült felépíteni a központot, ami által a pálpatakiak régi álma valósult meg. – Jó példa, hogy kemény munkával, csapatmunkában meg tudjuk valósítani elképzeléseinket, örvendek, hogy ennek a csapatnak részese lehetek. Ha Korond község saját forrásából kellett volna kivitelezze ezt a beruházást, nyolc évbe telt volna, azonban a megyei tanács támogatásával rövid idő alatt sikerült. Hátunk mögött ott van egy csapat akik támogatnak, továbbra is érdemes dolgozni, élni Pálpatakán – emelte ki a polgármester.

Kelemen Hunor gratulált a polgármesternek, helyi tanácsosoknak, illetve az itt élő embereknek, elmondta, legfőbb céljuk a közösség szolgálata, ehhez kérnek felhatalmazást. – Úgy akarunk szolgálni, hogy nyomot hagyjunk magunk után, építsünk. Ezzel a beruházással szebbé vált Korond, jó munkát végeztek. Az elmúlt években volt viharfelhő a fejünk felett, de kollégáink, a polgármester, a tanácsosok nem elbújtak, hanem vállalták a kihívásokat, és építkeztek. Ez a központ is összefogással jött létre és ez az együttgondolkodás hozza el az eredményeket, amiről mindig be tudunk számolni. A közös célokért tudtunk együtt dolgozni, otthonossá tenni szülőföldünket, az elkezdett úton együtt haladjunk tovább – intézett felhívást a pálpatakiakhoz a szövetségi elnök.

Borboly Csaba kiemelte, a kalákát azért találták ki, mert együttműködésben nagyobb eredményeket érhetnek el. – Én hiszek benne, hogy sok jó dolgot érhetünk el csapatban. Szolidaritásból tudjuk odacsoportosítani a pénzeket, ahol a legnagyobb szükség van rá, erre egymagában senki sem képes. Olyan, mint az itt sütött kenyér, ha nincs jól összedagasztva, nem sül jó kenyér belőle. Erre kérem a helyieket, hogy segítsék, támogassák ezt a csapatot, hogy tovább tudjunk fejlődni, haladni – fejtette ki Borboly Csaba.

Az ünnepségen Bordi János plébános áldotta meg az új épületet.

Csíkszereda, 2016. május 25.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774