Navracsics Tibor uniós biztossal találkozik Borboly Csaba

A Régiók Bizottsága raportőre az ifjúságpolitikai jelentéstervezetét ismerteti

(0 Szavazat)17 megjelenítés

Az ifjúságpolitika terén folytatott európai együttműködés (2010–2018) című jelentéstervezetét ismerteti Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Régiók Bizottsága (RB) raportőreként Navracsics Tiborral, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosával január 14-én, csütörtökön. 

A megyeelnök kiemelt figyelmet szentel a témának a megyei tanács elnökeként és az RB tagjaként egyaránt, ezért is nagyon örül annak, hogy sikerül egyeztetni az európai biztossal, mivel ez is azt jelenti, hogy EU-s szinten is fontos az, ami Székelyföldön: a fiatalok helyzetének javítása, jövőképének alakítása. Borboly Csaba ennek kapcsán azt nyilatkozta, hogy telibe találta Bálint Istvánnak, a csíkszeredai Szent Ágoston-templom segédlelkészének prédikációja, amelyet január 7-én, a madéfalvi megemlékezés szentmiséjén mondott el.

– A tisztelendő úr elmondta, hogy ha ma falvainkat akár csak itt a Csíki-medencében, de máshol is végiglátogatjuk, nagyon szomorú képpel, állapottal találkozunk, nagyon sok az üres, elhagyott, lakatlan ház, ahol minden zárva, egy-egy utcarészen akár több is. Rávilágított  arra a problémára, amelyre a jelentésemben is megoldásokat javasolok: fiataljaink, az életerős generáció, amely családot kellene alapítson, és az üres házainkat be kellene népesítse, sajnos nincs idehaza, hanem ahogy Bálint István fogalmazott, a jobb jövő reményében határainkon, a tengeren túl rabszolgasorban dolgozik, hogy amikor hosszas távollét után, fiatalságát eltöltve, betegen és megtörve hazatér, ne tudja örömét lelni a szülőföld szépségében, értékeiben. A tisztelendő úr kérdésére, hogy vajon van-e még bennünk kellő hit és bizalom, hogy itt ezen a helyen is lehet élni és családot alapítani boldogan, meghitt körülmények között, szeretném azt a választ adni, hogy ennek a hitnek és bizalomnak a megtartásán, illetve megteremtésén dolgozunk, ennek a munkának a része a jelentés kidolgozása – jelentette ki Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Borboly Csaba január 13-án, szerdán 12 óráig várja az info@borbolycsaba.ro e-mail címen a témában megfogalmazott javaslatokat, felvetéseket, különösképpen az ifjúsági szervezetektől, hogy ismertesse Navracsics Tibor biztossal.

A jelentéstervezet február elején kerül végső szavazásra az RB plenáris ülésén. A megyeelnök RB-ben kifejtett tevékenységéről bővebb információt találnak a http://www.borbolycsaba.ro/tevekenyseg/regiok-bizottsaga/ honlapon.

Csíkszereda, 2016. január 10.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774