Nekifogtak az országútszakasz javításának Szentegyházán

A közlekedési miniszterrel tárgyalt Borboly Csaba és Bende Sándor Bukarestben

(0 Szavazat)62 megjelenítés

Elkezdték a 13A jelzésű országút Csíkszereda–Székelyudvarhely–Parajd közti szakaszának javítását Szentegyházán, valamint a 13C jelzésű országút Székelyszentlélek–Siménfalva–Székelykeresztúr–Maros megye határa közti szakaszát végül nem minősítik át megyei úttá, a Közlekedési Minisztérium eláll ettől a szándékától – hangzott el azon az egyeztetésen, amelyet Alexandru Răzvan Cuc közlekedési miniszterrel folytatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Bende Sándor parlamenti képviselő szerdán, május 10-én Bukarestben. A Hargita megyei politikusok találkoztak Radu Dumitru Munteanuval, az Országos Útügyi Vállalat vezérigazgató-helyettesével is, aki az országutak javításáért felel.

– A javításokat tekintve prioritást élveznek az európai utak, de belátva a Szentegyházán is áthaladó országút felújításának sürgősségét, amely kapcsán rengeteg lakossági jelzés érkezett a megyei tanácshoz, elsőként ezen a szakaszon kezdték a munkálatokat. A továbbiakban folytatják Udvarhely felé, majd a korondi részen dolgoznak, illetve Gyimes felé. A beszélgetés során a miniszter vállalta, hogy minden sürgős beavatkozást elvégeznek május folyamán – közölte a megyeelnök.

Borboly Csaba a megyei tanács képviselő-testületének meghatalmazásával érkezett Bukarestbe, az erről szóló elvi határozatot az április 27-i tanácsülésen fogadták el. Ez felkérést tartalmazott a közlekedési miniszterhez, hogy szánjon forrást az országutak Hargita megyei szakaszainak javítására, mivel jelentős számú lakossági panasz érkezett a megyeelnökhöz. Az elöljáró a közösségi oldalán ennek kapcsán konzultációt indított: https://www.facebook.com/groups/641571599341625/permalink/820350318130418/.

A találkozón elhangzott az az ígéret is, hogy a Brassói Regionális Igazgatóság csütörtökre beszámolót készít az országutak Hargita megyei szakaszainak helyzetéről. Elmondták, hogy a 13A úton több helyen van földcsuszamlás és egyéb probléma, erről most készülnek a szakértői vélemények. Emellett abban maradtak, hogy a 13C országút Alsóboldogfalvát és Újszékelyt érintő szakaszának ügyében Hargita Megye Tanácsánál rövidesen megbeszélést szerveznek, amelyre meghívják Újszékely község vezetőségét, a kivitelezőt és a tervezőt, a víz-csatorna munkálatok kivitelezője és mérnök felügyelője, mivel nincs még befejezve a munkálat.

Az országutak ügyében folytatott megbeszélések előtt Borboly Csaba a fővárosban Kelemen Hunor szövetségi elnökkel is egyeztetett a minisztériumban tárgyalt témákról, valamint a Hargita megyei beruházási prioritásokról.

Csíkszereda, 2017. május 10.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774