Oklándon jártak a Heves testvérmegyei vendégek

Rokoni, baráti kapcsolatok révén lehet erős közösséget építeni

(0 Szavazat)45 megjelenítés

Oklándon a Nárciszfesztivál alkalmával gyűltek össze a település lakói ahol vendégül látták az anyaországból érkezett rokonokat, barátokat, többek között Heves testvérmegyénk küldöttségét is Tóth Csaba Heves Megyei Közgyűlés alelnöke vezetésével. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke üdvözlő beszédében kitért a rokoni és baráti kapcsolatok jelentőségére. Tekintettel a június 4-i trianoni megemlékezésre, amelyet a Magyar Kormány a nemzeti összetartozás napjává nevesített a megyei tanács elnöke Udvarhely és Keresztúr térségi települések ünnepségein vett részt. 

Borboly Csaba elmondta, hogy az összefogás napján, ha együtt tudnak ünnepelni egy olyan elszánt, erős közösségben, mint ami Oklándon kiépülni látszik akkor biztos alapokra helyezve lehet jövőt építeni. A megyeelnök szerint megyénk ezen sarkában látszik és érződik, hogy együttműködésre van szükség, ezt pedig baráti és rokoni kapcsolatok szorosabbra fűzésével lehet elérni.

Az rendezvény ünnepi hangulatát emelték az oklándi és homoródkarácsonyfalvi fúvószenekarok, akikkel a megyeelnöknek alkalma nyílt elbeszélgetni. A rövid találkozót megragadva Borboly Csaba arra biztatta a fiatalokat, hogy kérjék a megyei tanács segítségét, hiszen civil szervezeteknek nyújtott támogatásai révén most már lehetőség van fúvós hangszerek vásárlását is támogatni. A megyei tanács elnöke szerint fontos az úgy nevezett fúvós mozgalmak támogatása és a fiatalok önszerveződésének felkarolása, hiszen a fúvószenekarok egy-egy település kulturális rendezvényének fényét nagy mértékben emeli, ami még több látogatót vonzhat az közösségi eseményekre.

Csíkszereda, 2017. június 4.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774