Öregotthon-komplexumot terveznek Székelykeresztúron

Támogatókat keresnek

(0 Szavazat)37 megjelenítés

Szociális öregotthon-komplexumot, nappalifoglalkoztató kezelőbázist létesítenének Székelykeresztúron az Unitárius Egyházközség Keblitanácsa kezdeményezésére. Az elképzelés megvalósításához együttműködési és támogatási partnereket keresnek, erről tartottak megbeszélést október 13-án, csütörtökön a polgármesteri hivatal, Hargita Megye Tanácsa és a Magyar Unitárius Egyház Főhatósági Hivatalának képviselői. A találkozón részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Kolumbán Dávid megyei tanácsos, Rafai Emil polgármester, Todor Csaba unitárius lelkész, valamint az egyház község elnökségi tagjai.

Todor Csaba ismertette a létesítendő szociális intézménnyel kapcsolatos elképzeléseiket, valamint bemutatták a látványtervet és a komplexum teljes dokumentációját. Rendelkezésükre áll egy felmérés is, ami alapját képezi a további konkrét lépéseknek.

Borboly Csaba örömmel értesült a kezdeményezésről, javaslata szerint, hogy hamarabb el lehessen kezdeni a projektet, a tervet szét lehetne szedni, és úgy próbálni meg anyagi fedezetet keresni rá. A megyeelnök lehetőségként elmondta, hogy a működési költségek terén a megyei tanács betud segíteni például a személyzet fizetésében.

- Megyénkben nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a felnőttek ellátására, egyre nő az igény az idősek otthonában lévő gondozás iránt. Jó tudni, hogy ez a kezdeményezés segítene a családoknak az időskorúak ellátásában, valamint hozzájárulna az idős emberek magányosság érzetének oldásához, erősítené bennük a méltóságteljes öregedés érzését, létezésük fontosságát – fogalmazott a megyeelnök.

Rafai Emil is pozitívan értékelte az öregotthon létesítésének ötletét, véleménye szerint jó lenne, ha egyszerre lehetne pályázni a komplexum kialakítására. A jelenlévők megállapodtak abban, hogy újabb közös beszélgetést szerveznek miután körvonalazódtak a feladatok, hogy ki milyen formában, mivel tudná támogatni a tervet.

Csíkszereda, 2016. október 13.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774