Otthonra lelhetnek a fiatal vállalkozók a Hargita Business Centerben

Vonzó feltételekkel várják a székelyudvarhelyi inkubátorház bérlőit

(0 Szavazat)37 megjelenítés

Megtekinthették a érdeklődő kezdő vállalkozók december 4-én, pénteken a Székelyudvarhelyen épülő Hargita Business Center vállalkozói inkubátorházat, amelyet az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) részéről Fancsali Kálmán, valamint Barti Tihamér és Incze Csongor, a megyei tanács alelnökei mutattak be. A Hargita Megye Tanácsa és az UIET által szervezett találkozón részt vett Antal István képviselő, Sándor Barna és Orosz-Pál Levente megyei tanácsos, Péli Levente projektmenedzser, valamint Barabás Csaba, a megyei tanács befektetésvonzási irodájának vezetője is.

A 48 teljesen felszerelt irodahelyiséggel, illetve az úgynevezett közös használatú terekkel, mint titkárság, konferencia, tárgyaló- vagy kiállítóteremmel ellátott, Hargita Megye Tanácsa projektjéből finanszírozott inkubátorház célja Székelyudvarhely és térsége fenntartható gazdasági-társadalmi fejlesztésének segítése, illetve az üzleti környezet javítása az üzleti infrastruktúrába való beruházás révén.

A találkozót Bíró Barna Botond megyei tanácsos, az UIET alelnöke azért kezdeményezte, hogy a fiatalok megismerjék a gazdaságfejlesztő tevékenységeknek otthont adó épület előnyeit. Barti Tihamér szerint Székelyudvarhelynek és a megyének egyaránt nagy szüksége van egy inkubátorházra, mivel sok az olyan fiatal vállalkozó, aki itthon szeretné működtetni cégét.

– Örvendek, hogy az ifjúsági szervezet aktívan tevékenykedik, igyekszik bekapcsolni minél több fiatalt a vállalkozói szférába, illetve mindannyian azt szeretnénk, hogy legyen egy hely, ahol olcsón lehet teljesen felszerelt irodát bérelni, gazdasági és jogi segítséget kapni – hangsúlyozta az alelnök.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az inkubátorház működtetésére a kulturális és közigazgatási rendszerek innovációját célzó támogatási programok által kínált lehetőségeket megpróbálják maximálisan kihasználni az új Horizont 2020-as kiírásokon. A megépítést és működésbe helyezést 50 százalékban az Európai Unió, 50 százalékban pedig Hargita Megye Tanácsa támogatja, a projekt összértéke 4 073 099 lej, a munkálatokat a szerződés értelmében év végéig kell befejezni. Minderről bővebb információ található a következő linken: http://hargitamegye.ro/_user/browser/File/Programok/Projektek/rop4_2_hu.pdf

Hargita Megye Tanácsa és az UIET vezetősége arra kéri az érdekelteket, hogy ha a Hargita Business Centerben szeretnék elindítani vagy működtetni a vállalkozásukat, jelentkezzenek az info@hargitamegye.ro címen.

Csíkszereda, 2015. december 5.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774