Pályázati kerekasztal vállalkozóknak

(0 Szavazat)30 megjelenítés

Nagy érdeklődés övezte a Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség által, a vállalkozóknak szervezett kerekasztal-beszélgetést, melyre június 21-én került sor Csíkszeredában a megyeházán, majd a Sláger Center első emeleti tárgyalótermében Gyergyószentmiklóson. Az előadók Lőrinczi Margit, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR) Hargita megyei irodájának vezetője, és Fancsali Kálmán, a Kis- és Középvállalkozások Pályázatait és Programjait Levezető Ügynökség (AIPPIMM) Hargita megyei információs és tanácsadó irodájának munkatársa voltak.

Lőrinczi Margit elmondta, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség Hargita megyei irodája a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium és a pályázók között közvetít. Kizárólag a Regionális Operatív Programból finanszírozott pályázatok ügyvitelével foglalkoznak. Az Európai Unió (EU) költségvetése hétéves ciklusokban működik, jelenleg a 2014-2020-as ciklus zajlik. Meglátása szerint a legfontosabb egy pályázatnál a cégek szemszögéből az, hogy tudják konkrétan megfogalmazni mire szeretnének pályázni, és utána próbálják megtalálni azt a finanszírozási formát, ami ehhez társítható. Figyelembe kell venni azt is, hogy a kivitelezés helye vidéken vagy városon van, mert előbbi ebből a programból nem finanszírozható.

A Regionális Operatív Program 2-es tengelye hirdet a vállalkozásoknak pályázatokat. Jelenleg a 2.1-es, a mikrovállalkozásoknak szóló csomag van meghirdetve, erre július 27-én 12 órától lehet benyújtani a pályázatokat, a leadási határidő 2017. január 27. A pályázatok leadása kizárólag a MySMIS nevű online applikáció segítségével történik, ehhez szükséges elektronikus aláírás is. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a visszajelzések alapján jó minél hamarabb leadni a pályázatokat, mivel az alapok függvényében fog zárulni a kiírás. Lesz még egy 2.2-es csomag is meghirdetve a kis- és középvállalkozások számára.

Fancsali Kálmán ismertette a fiatalok vállalkozási ismereteinek fejlesztését és a finanszírozáshoz való hozzáférés könnyítését támogató, a termékek üzleti értékesítésének és a piaci szolgáltatások fejlesztését és korszerűsítését támogató, a mikrovállalkozások létrehozását és fejlesztését ösztönző, az országos többéves kisiparosítási és a vidéki kis- és középvállalkozások létrehozását és fejlesztését támogató országos többéves programot.

A pályázati lehetőségek egy átfogó képet nyújtottak a pályázni szándékozóknak. A megbeszélésen a résztvevők kérdezhettek a bemutatott lehetőségekkel, illetve a pályázási folyamat során előforduló buktatókkal kapcsolatban.

A következő kerekasztal-beszélgetésre június 30-án kerül sor Székelyudvarhelyen. Ezt követően ugyancsak Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében kerül sor egy másik pályázati bemutatóra, ezúttal a közintézmények vezetőinek.

Csíkszereda, 2016. június 22.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774