Pályázzanak kulturális programok, projektek és tevékenységek támogatására!

Mindig legyen értéket teremtő ember

(0 Szavazat)28 megjelenítés

– Legyünk büszkék kultúránkra, hagyományainkra, mert az iskola és a templom mellett a művelődés a megmaradásunk záloga – fogalmazott Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke a kulturális pályázattal kapcsolatban, amelyet Hargita Megye Tanácsa minden évben meghirdet, hogy lehetőséget adjon minél több civilszervezetnek és egyházközösségnek kulturális tevékenységek szervezésére a Hargita megyei kulturális élet serkentése és népszerűsítése érdekében. Hozzátette, a megyei tanács kiemelt figyelmet szentel népi szokásaink és tárgyi kultúránk megőrzésére, mert hagyományaink felelevenítése különböző kulturális események révén nem csupán turistacsalogató látványosság, hanem önazonosságunk megőrzésének feltétele. Ezért fontos, hogy a felnövekvő nemzedékekkel is megismertessük azokat az értékeket, jellegzetességeket, amelyekre büszkék lehetünk, hogy mindig legyen érték és értéket teremtő ember, fejtette ki a megyeelnök.

A megyei tanács kulturális pályázatán elsőbbséget élveznek az amatőr színjátszó csoportok, fúvószenekarok, zenei együttesek tevékenységére vonatkozó beadványok. A fúvószenekarok a kapott támogatás 20 százalékát kötelesek hangszer vásárlására költeni. Emellett az érdeklődők támogatást kérhetnek olyan kulturális események megszervezésére, amelyek a megye kulturális életét népszerűsítik. Mindezzel a megyei tanács célja ösztönözni a fiatalokat, hogy kimozduljanak a számítógép, a közösségi háló mellől, megismerjék hagyományainkat, saját meglátásaikkal kiegészítve újraéljék és tovább adják azokat, mert mennyivel emlékezetesebb egy esemény, ha a fiatalok fúvósjátéka, néptánca vagy népdala teszi azt szebbé. Továbbá az érdeklődők pályázhatnak néphagyományok és néprajzi adatok kutatására, dokumentálására és adattárolására elősegítve a megye szokásainak és hagyományainak megőrzését, valamint a régió kulturális turizmusának a fejlesztését szolgáló programok, projektek szervezésére.

A kiírásról szóló kis videót megtekinthetik a következő linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1234021649978549. A pályázatokat Hargita Megye Tanácsa iktatójában, valamint a területi irodákban lehet benyújtani, leadási határidő: április 19. A pályázásról a megyei tanács honlapján olvashatnak további részleteket itt találnak: http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/kulturalis-palyazatok.html.

 

Csíkszereda, 2017. április 4. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774