Pontosítás a megyei tanácsi pályázatok határideje kapcsán

Bővült a támogatott tevékenységek palettája, nőtt a támogatások összege

(0 Szavazat)27 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa a 2016-os évre is pályázatokat hirdetett meg, ezeket a lehetőségeket ismertették március 11-én, pénteken a csíkszeredai megyeházán megszervezett fórumon. Hangsúlyozták, hogy a korábban meghirdetett időponttól eltérően a leadási határidő valamennyi pályázatnál április 1., 12 óra. (Az óra változott.)

Számos civilszervezet képviselője fejezte ki érdeklődését a pályázatok iránt. Az idei kiírás újdonságait Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsa programigazgatója ismertette. Elmondta, hogy a megyében tevékenykedő, jogi személyiséggel rendelkező, nem kormányzati és nem profitorientált, bejegyzett civilszervezetek idén is ifjúsági, kulturális, szociális, turisztikai, sport- és tűzoltó-egyesületeknek szóló vissza nem térítendő támogatására pályázhatnak.

Majdnem mindegyik pályázat esetében nőtt a támogatás összege, a kulturális programnál csökkent, mert a tavaly sem tudták szétosztani a rendelkezésre álló összeget. Az önkéntes tűzoltókat tömörítő egyesületek támogatási programja annyiban változott, hogy a tűzoltók által szervezett események, védőruhák, valamint képzések mellett idéntől kiadványok, kézikönyvek, szórólapok, oktató jellegű plakátok készítésére is pályázhatnak. A családoknak szóló tevékenységekre vonatkozó kiírásban csökkent a támogatott tevékenységek köre. Idén is lehet népviseletek készítésére támogatást kérni, ami remek lehetőség lehet tánccsoportoknak, iskoláknak. Ennél a pontnál arra hívták fel a figyelmet, hogy a ruhák készítésénél elsősorban a minőséget vegyék figyelembe a pályázók, ne a mennyiséget. Az ifjúsági programokra vonatkozó kiírás rendelkezik a legszélesebb palettával, a szervezetek pályázhatnak tematikus táborok, cseretáborok, didaktikai eszközök, versenyek, tudományos tevékenységek, gasztronómiai ismeretek elsajátításához szükséges felszerelés támogatására, valamint a kiírás a szakoktatással és a pályaorientációval kapcsolatos tevékenységekkel bővült. A sportprogramokra vonatkozó támogatás is bővült a 2016-os évtől a különleges szükségletűek sporttevékenységeinek kategóriájával.

A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság pályázati programjait Lukács Éva ismertette a civilszervezetek képviselőivel. A kiírások veszélyeztetett helyzetben lévő fiatalokra, idősekre, fogyatékkal élőkre vonatkoznak, valamint falugondnoksági, otthoni egészségügyi és szociális gondozás kategória is van a pályázatok között.

A tájékoztatás után a megyei tanács munkatársai hangsúlyozták: bár a pályázatok leadási határideje április 1., ne hagyják utolsó napra.

A pályázatokról részletes információ érhető el a http://palyazatok.hargitamegye.ro/ honlapon.

Csíkszereda, 2016. március 11.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774