Sikerek és nagy tervek a Felcsík SK-nál

Több, mint sport, a karcfalvi utánpótlás-nevelés

(0 Szavazat)153 megjelenítés

Nagyon jó évadot zárt a karcfalvi műjégpályán működő Felcsík SK, ennek részleteiről számoltak be május 8-án, pénteken este a csíkmadarasi Zsigmond Malom Fogadóban tartott kiértékelőn, amelyre a fiatal jégkorongozók, gyorskorcsolyázók és műkorcsolyázók szüleit, valamint a helyi és megyei önkormányzati, közbirtokossági vezetőket hívták meg. 

Örömre és további bizakodásra adtak okot az idényzáró hétvége eredményei: az U12-es csapat nemzetközi tornát nyert Debrecenben, ahol mind az öt ellenfelet legyőzte, közte a szlovák bajnok Kassa egyik utánpótláscsapatát is, az U10-es és U8-as csapat pedig Gyergyóban vett részt egy tornán, ahol az U8-as minden meccset megnyert, az U10-es pedig egyetlen vereséget szenvedett – számolt be Nagy Attila menedzser. A Felcsík SK nagy terveket sző: 200 gyereket befogadó campust, sportpályákat, metodikatermet és egy rehabilitációs központot építenének a karcfalvi műjégpálya kiegészítéseként, ezenkívül évi 85 ezer euróra, azaz a jelenleginek a több mint duplájára növelnék évi költségvetésüket. Szükség van erre a fejlődés érdekében – indokolta meg Nagy Attila. A megcélzott évi összeg eléréséhez a felcsíki községek, Csíkszereda város és Hargita Megye Tanácsa tagdíja, valamint a közbirtokosságok hozzájárulása mellett további támogatókra van szükség, ezért különböző kategóriákat vezetnek be: Bronz-, Ezüst-, Arany- és Gyémántkorong elnevezésű csomagot, megcélozva átlagos keresetű és módosabb hokiszerető személyeket egyaránt. Nagy Attila szerint stratégiájuk arra irányul, hogy a gyerekeket felnőttkorig képezzék, és utánpótlás-neveléssel a román meg a magyar bajnokságban is az élvonalba kerüljenek.

A menedzser kitért arra is, hogy a gyerekeknek nemcsak a testedzésével, hanem a lelkivilágával is foglalkoznak, az edzések során személyiséget fejlesztenek, kitartásra és nemzeti öntudatra nevelnek.

– Öröm látni, hogy a sportoló gyerekek és szüleik között baráti kapcsolatok alakultak ki. Itthon maradásra buzdítunk mindenkit, erre is irányul munkánk – hangsúlyozta Nagy Attila.

Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki gratulált Nagy Attilának és csapatának. Kijelentette: növelni szeretné a megyei tanács 50 ezer lejes éves tagdíját, reményei szerint pedig a példát a helyi önkormányzatok követni fogják.

– Közösségépítő hatása van a karcfalvi létesítménynek, illetve az ott folyó tevékenységnek, mondhatjuk, hogy több, mint sport, ami ott zajlik. Azt kérem a térségbeli szülőktől, bízzanak ebben a menedzseri csapatban, és minél többen tegyék lehetővé gyerekeik számára a sportolást, mert ehhez minden feltétel adott a polgármesteri hivatalok és a közbirtokosságok összefogásának köszönhetően – fogalmazott Borboly Csaba.

 

Csíkszereda, 2015. május 9.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774