Siménfalva községi ügyekről egyeztettek

(0 Szavazat)61 megjelenítés

A Siménfalva községhez tartozó Tarcsafalvára és Csehétfalvára látogattak Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a megyei tanács munkatársai szerdán, augusztus 17-én annak érdekében, hogy több problémára megoldást találjanak Péter Zoltán polgármesterrel, Lőrinczi Lajos unitárius esperessel és Mikó Ferenc unitárius lelkésszel. Mikó Ferenc lelkész felvázolta a tarcsafalvi unitárius egyház megoldásra váró problémáit.

A templom és a harangláb javításra szorul, ugyanis a közel 120 éves templomot szeretnék megmenteni. Megvizsgálták annak lehetőségét, hogy a templom felkerüljön a műemlékek sorába. Borboly Csaba megyeelnök javaslatára a közeledő őszi pályázati időszakra támogatást nyújtanak a pályázati dokumentáció összeállítására. A megyeelnök biztatta a résztvevőket, hogy az orgona javítása érdekében is használják ki Hargita Megye Tanácsa pályázati kiírásait az őszi időszakban.

Lőrinczi Lajos esperes Csehétfalva fontosabb gondjai között említette a falugondnokság beindítását és működtetését, a Kobátfalva és Tordátfalva közötti DJ 135-ös útszakasz aszfaltozását.

Csehétfalván a falumentő program keretében kialakítanának egy szociális közösségi központot a lakosság számára. Ennek a munkálatait tekintették meg a megyei tanács munkatársai a helyszínen. A komplexum működésbe helyezése maga után vonja az infrastruktúrális hálózat, mint például a vízhálózat vagy az úthálózat jó működését, ehhez van szükség a közös erőfeszítésre. Péter Zoltán polgármester kérésére a megyei tanács megvizsgálja a vízrendszer bővítésének lehetőségét. A polgármester vállalta a megsérült vízvezeték javítását, ezt követően pedig kérést fogalmaz meg a megyei tanács fele a rendszer bővítésének ügyében. A 135-ös jelzésű megyei út tervének aktualizálása jelenleg közbeszerzés alatt áll. 

A találkozó alkalmával egyeztettek a rugonfalvi vízrendszer bővítéséről is, amelyben szintén együttműködik a megyei és a helyi tanács, és a tervek szerint szeptember elejére elkészül.

A részt vevő felek a jövőben szorosabb együttműködést szeretnének a közbirtokosság, Hargita Megye Tanácsa és Siménfalva Község Polgármesteri Hivatala között, ennek lehetőségeit vitatták meg.

Csíkszereda, 2016. augusztus 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774