Székelyföldi Akadémia Borszéken

Fejlődik a turizmus

(0 Szavazat)35 megjelenítés

Borszék önkormányzata Hargita Megye Tanácsával közösen Székelyföldi Akadémiát szervezett szeptember 28-án, szerdán a helyi polgármesteri hivatalban. A köszöntőbeszédek után Pál Zoltán, a  Slow Tours Transylvania igazgatója előadást tartott Együttműködve, a borszéki turizmus fejlesztéséért. Helyi értékeink újraértékelése témában. A rendezvény célja a résztvevők bevonása volt a  székelyföldi közösségi élet formálásába. 

Mik József polgármester köszöntötte a résztvevőket, hangsúlyozta Borszék város turisztikai fontosságát. Kiemelte, hogy az idei nyárral egy jó turisztikai szezont tudhatnak maguk mögött, és azt szeretné ha ezt tovább tudnák építeni, és hosszú távon is megmaradna, ez újabb vállalkozásokat és több munkahelyet jelentene Borszéken, fogalmazott a polgármester. Hozzátette, akkor tudnak igazán turizmust fejleszteni, ha közösen, összefogásban dolgoznak mindannyian, és erre a város vezetése minden támogatást megad. Továbbá a résztvevők és előadók kérésére az elöljáró ismertette a kezelőközpont helyzetét és beindításának terveit. Elmondta, a jövő év végére szeretnék szakmai irányítók bevonásával próbaüzemmel beindítani, majd az igazi indulás ezt követően jöhetne a következő szezonban, de előtte szükség lesz szakmai személyzetre, akiket a jövő év folyamán fognak majd toborozni és különböző szakmai továbbképzésekre, tapasztalatcserékre elvinni.

Pál Zoltán arról beszélt, hogy minél több gazdasági szereplőnek, értékteremtő helyi szakembernek kell éreznie, hogy fejlődik a turizmus. Ezt a fejlődést irányítani lehet és kell, de ez nem valósítható meg, ha a desztináció szereplői nem egyeznek meg a közös érdekek és elvek mentén a stratégiáról. Egy turisztikai ajánlatot is ismertetett arról, hogyan csalogatják az igazi falusi háztartások, és termékek kedvelőit a korondi hegyre hozzájárulva a vidéki autentikus élet fenntartásához. A helyi termékek külföldön való népszerűsítésére is kitért, valamint egy turisztikai program elkészítését és eladását is részletezte. Elnyerte a jelenlévők tetszését az előadó  térkép-marketinges ötlete, ez abból áll, hogy a közelben lévő turisztikai desztinációkról térképet készítenének, amelynek az útvonala 2-4 óra alatt lejárható. Ezen térképeket eladnák 15 lejért a turistáknak, aki pedig teljesíti az útvonalat, a végén jelképes ajándékot kapna. Borszéken erre több útvonalat is ki tudnának alakítani.

A résztvevők megegyeztek abban, hogy a szezonon kívül tovább fogják folytatni a közös gondolkodást, és egy találkozó keretében további egyeztetésekre is sor fog kerülni.

Csíkszereda, 2016. október 5.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774