Szerződésbontásra készül a megyei tanács a csicsói Olt-híd építőjével

A Dâmbovița-parti trükkök Hargita megyében nem működnek

(0 Szavazat)21 megjelenítés

Felszólították a csicsói Olt-híd építését végző vállalkozást Hargita Megye Tanácsa illetékesei, hogy próbálja tartani a határidőt, ellenkező esetben szeptember 12-i hatállyal felbontják a kivitelezési szerződést. A 123F jelzésű, Csíkcsicsót Oltfaluval és Csibával összekötő megyei úton található híd építésének késése annak is tulajdonítható, hogy a megyei tanács szakemberei többször visszabontattak és újjáépítettek egyes részeket, amelyeken nem találták megfelelőnek a minőséget.

A kivitelezőnek szeptember 5-én küldött utolsó figyelmeztetésében a megyei tanács kéri az építésvezetők leváltását, illetve hogy szeptember 7-re a helyszínen biztosítsák a szükséges mennyiségben a gépeket és a szakembercsapatot a munkálatok gyorsítása érdekében, és további eszközöket kérnek újabb mérések elvégzéséhez.

– Sok kínlódásunkba került, amíg megépült a híd, és már számtalanszor volt fogytán a türelmünk nekünk és az érintett lakosságnak egyaránt. Többször kellett visszabontani és újraépíteni a szerkezet egyes részeit, ami már tűrhetetlen, így több mint valószínű, hogy szerződést bontunk. Megalakul egy leltárbizottság, és csakis azt fizetjük ki a kivitelezőnek, amit megfelelően, jól el is végzett – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Hozzátette: reméli, ugyanez a kivitelező az általa megnyert gyimesközéploki hídépítéseken nem így fog dolgozni, mert akkor azok esetében is szerződésbontásra számíthat. – Hargita megyében a Dâmbovița-parti trükkök nem működnek – jelentette ki a megyeelnök.

Szerződésbontás esetén a megyei tanácsnak a munkálatok hátralevő részének elvégzésére közbeszerzést kell kiírnia.

Borboly Csaba egy korábbi Facebook-bejegyzésében már jelezte, hogy a kivitelező nem a tervezett ütemben halad a munkálatokkal. A szerződés értelmében a napi büntetőkamat az el nem végzett vagy későn elvégzett munka értékének a 0,03%-a, ami a megyeelnök szerint nagyon kevés, és rossznak tartja a vonatkozó törvényt, mert nem motiválja a megbízott vállalkozásokat, hogy hatékonyan, gyorsan, a határidőt betartva dolgozzanak.

Csíkszereda, 2016. szeptember 5.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774