Támogatnák a több gyermeket nevelő dolgozó anyákat

(0 Szavazat)41 megjelenítés

A megfelelő életszínvonal biztosítását fontosnak tartó családokat ösztönözzék a gyermekvállalásra, fogalmazta meg javaslatát Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A Romániai Megyei Tanácsok Országos Szövetsége (UNCJR) felkérte a megyei tanácsokat, hogy fogalmazzák meg javaslataikat azoknak az anyáknak a pénzügyi támogatására vonatkozóan, akik három vagy több gyermeket szültek, és a gondozásukban vannak.

Borboly Csaba a törvénymódosító javaslatát Kolozsvári Tibor megyei tanácsos, Hargita Megye Tanácsa Család-, egészségügyi, szociális és vallási bizottságának elnöke és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság közös álláspontja mentén nyújtotta be.

A Hargita megyei illetékesek úgy vélik, nem csupán azokat az anyákat kell segíteni, akik nem dolgoznak, és ezekben a családokban a gyermekvállalást ösztönözni, hanem azokban is, amelyek minőségi életszínvonalat igyekeznek biztosítani. Indoklásukban az áll, hogy a jelenlegi szabályozás nem figyel eléggé azokra a több gyermeket nevelő anyákra, akik a gyermeknevelés mellett munkát is vállalnak. Borboly Csaba a közös álláspont alapján összeállított javaslatban azt kéri, hogy adócsökkentéssel, több szabadnappal, szabadsággal ösztönözzék a gyermekvállalást azokban a családokban, ahol dolgoznak, és fontosnak tartják a megfelelő életszínvonal biztosítását.

A megyeelnök a benyújtott tövénymódosító javaslat mellett kérte a Hargita megyei szenátorok és képviselők közbenjárását és javaslataik támogatását.

Kolozsvári Tibor korábban, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének család- és szociális védelemért felelős ügyvezető alelnökeként, valamint valamint a Dévai Szent Ferenc alapítvány csíkszentsimoni Szent László kollégiumának vezetőjeként korábban már előterjesztett egy dokumentumot, amelyben javasolta, hogy a csíki települések hozzanak létre családügyi-családösztönző szolgálatot, amelynek feladata a gyerekvállalás, a gyereknevelés, illetve a gyerekek oktatásának segítése. Ezt a dokumentumot az RMDSZ-szervezet küldöttgyűlése egyhangúlag elfogadta. (http://csikirmdsz.ro/hu/nd/10054/csaladugyi-csaladosztonzo-szolgalat-letrehozasat-javasolja-az-rmdsz-csiki-teruleti-szervezete)

A törvényjavaslat, a Hargita megyei módosító javaslatok, illetve a felkérés az RMDSZ honatyáihoz az alábbi linkeken olvashatók:
http://judetulharghita.ro/upload/public/consiliu/propuneri/2016/Bp_435-2016.pdf
http://judetulharghita.ro/upload/public/consiliu/propuneri/2016/10_04_CatreUNCJRRefAjutorBanescMamelor.pdf
http://hargitamegye.ro/upload/public/consiliu/propuneri/2016/hu/10_04_JavaslatokPenzugyiTamogatasAnyaknak.pdf

Csíkszereda, 2016. október 11.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774