Tejcsarnokok működtetésére kaptak támogatást

Érdemes pályázni

(0 Szavazat)57 megjelenítés

Tejcsarnokok további működtetésére pályázott sikeresen két felcsíki település Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete ADI pályázatán. A szerződést Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba kézbesítette aláírásra a Karcfalvi Szarvasmarhatartók Egyesülete elnökének, Bartalis Attilának, aki beszámolt arról, hogy korábban kölcsönből valósította meg a közbirtokosság  a csarnokot, így ennek kifizetésére fordítják a pályázat útján kapott összeget. Hozzátette megtapasztalta, érdemes pályázni. 

- A közbirtokosságok összefogására van szükség, mindenik településen a rendelkezésükre állnak gépek, amelyekkel számos munkálatot el lehet végezni, így nem kell idegeneket megbízni. Valamint szükség van a helyi termelők összefogására is, hogy minél jobban tudjuk értékesíteni a termékeinket – hangsúlyozta Borboly Csaba.

Gábor Tibor karcfalvi polgármester beszámolt a település jelenlegi problémáiról, ez szerint szükségük lenne egy húsz személyes mikrobuszra, illetve az utcák felújítása sem akadálymentes, valamint egy folyamatban lévő tervükről is beszélt, amely szerint Jenőfalván vágóhidat építenek.

A megyeelnök további szerződést adott át aláírásra a Csíkvacsárcsi Szarvasmarhatartók Egyesülete elnökének, Fodor Ferencnek. A támogatást a Csíkvacsárcsi Tejbegyűjtő Központra fordítják. A helyszínen Borboly Csaba elmondta, példaértékűnek tartja a közbirtokosság és az egyesület együttműködését, és szükség lenne arra, hogy ebbe a tevékenységbe bekapcsolódjon a község is, hogy Vacsárcsiban az élet ennél jobban is kiteljesedjen és a település lakói még több lehetőséget kapjanak az otthoni gazdálkodásra és az itthon maradásra.

Csíkszereda, 2016. május 25.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774