Több területen is folytatja az együttműködést Hargita és Bács-Kiskun megye

Közös projektekről egyeztettek

(0 Szavazat)49 megjelenítés

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökével Rideg Lászlóval, és Rausch Sándor alelnökkel egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azon projektekről, amelyek terén már korábban elkezdték az együttműködést. Ezek közé tartozik szarvasmarha-vágóhíd létesítése Bács-Kiskun megyei partnerek együttműködésével, valamint bicikliútak kiépítése Hargita megyében. 

A találkozón a testvérmegyék képviselői átbeszélték a következő lépéseket a közös projektek megvalósítására. A kerékpárútak kialakításával kapcsolatban megállapodtak, hogy a közgyűlés képviselői októberben a megyébe látogatnak, hogy szakemberek bevonásával segítsenek  kerékpárútak kialakításában, valamint turisztikai célpontok és desztinációk megfogalmazásában. Kerékpárutak kiépítése terén a bács-kiskuniak számos beruházást zártak sikeresen. Vágóhíd kialakításáról korábban januárban egyeztettek, akkor elhangzott egy magyarországi vállalkozó, aki az anyaország harmadik legnagyobb vágóhídjának vezetője, érdekelt a helyi üzem létrehozásában. Az elképzelés szerint a vágópontok helyett kifizetődő lenne egy nagyobb vágóhíd üzemeltetése, amely a helyi és megyei piacok mellett külföldi piacokat is kiszolgálna. Az elöljárók turisztikai együttműködésről is egyeztettek, amely a két megye ajánlatainak, termékeinek kölcsönös hirdetéséből és értékesítéséből állna. A Bács-Kiskun megyei borok Hargita megyében való értékesítése révén lehetőség nyilna jó áron, jó minőségi borok vásárlására.

Ezenkívül a megyei tanács elnöke Bács-Kiskun megyébe tett látogatása során jól működő vidéki turisztikai szolgáltatások megtekintése céljából több helyszínre is ellátogatott, hogy megismerve a jó gyakorlatokat Hargita megyében is tevékenységet kezdhessen el a megyei tanács a vidéki turizmus fejlesztése érdekében. Továbbá a helyszíni szemle során Borboly Csaba megtekintette a kiskőrösi János Vitéz interaktív látogatóközpontot is, amely Magyarországon egyedülálló, a magyar irodalom oktatásában nélkülözhetetlen, tanulást segítő attrakcióként lehetővé teszi Petőfi Sándor művének interaktív keretek között történő felfedezését az 5. osztályos diákok számára. Mindezek mellett meglátogatták a Magyar Zarándokút Hajóson található központját, az Országos Erdészeti Egyesület kulcsosház rendszerét és a soltvadkerti turisztikai létesítményeket, köztük egy cukrászdát, amely a székelyföldi vendégfogadókat is hirdeti.

 

Csíkszereda, 2017. augusztus 17.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774