Törvényes Hargita Megye Tanácsa határozata

A prefektusi hivatal zöld utat adott a borszéki wellnessközpont támogatásának

(0 Szavazat)31 megjelenítés

Törvényesnek találta és ellenjegyezte Hargita Megye Prefektusi Hivatala azt a határozatot, amellyel Hargita Megye Tanácsa a 2015. júniusi ülésén 396 350 lejt utalt ki tartalékalapjából az épülőfélben lévő borszéki wellnessközpont munkálataira. Ezt átiratban közölte a megyei tanáccsal Andrei Jean-Adrian prefektus augusztus 14-én. 

Mint ismeretes, a borszéki félkész beruházás folytatását szorgalmazzák a helyiek és a megyei tanács egyaránt, amelynek egy hatmillió eurós kormányzati beruházásként fogtak neki még a PDL–RMDSZ-kormányzás időszakában, és szükség lenne további hárommillió euróra. Ezt a megyei tanács hitelből finanszírozná, de a törvény nem engedi a megyei tanácsoknak a helyi tanácsok ügykezelésébe tartozó turisztikai beruházások társfinanszírozását. Borboly Csaba megyeelnök továbbra is három megoldást lát a beruházás folytatására: beszáll a projektbe hazai és/vagy külföldi befektető, kormányhatározattal lehetővé teszik a megyei tanácsoknak az ilyen jellegű beruházások támogatását, vagy teljesíti a kormány a kötelességét, és folytatja a finanszírozást, hiszen országos érdekeltségű létesítményről van szó.

– Amit a jelenleg érvényben lévő jogszabályok szerint megtehettünk, megtettük, a borszékiek most már felhasználhatják a korábban kiutalt pénzösszeget, és mi továbbra is támogatni szeretnénk a turisztikai fejlesztéseiket, mert az a megye és az ország javát is szolgálja. Sajnálom, hogy korábban egyesek sajtónyilatkozataikkal túllihegték a témát, kárörvendve, mintha annak drukkoltak volna, hogy ne érjen célba az általunk kiutalt pénz. A prefektus úr erre rácáfolt, és a szabadságáról visszatérve ellenjegyezte. A fejlesztések ügye nem a politikai csatározások terepe, hanem az együttműködésé kell hogy legyen – nyilatkozta a megyei tanács elnöke.

Csíkszereda, 2015. augusztus 17.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774