Tűzoltó versenyt tartottak Csíkdánfalván

Egyre bővül az önkéntes tűzoltók felszerelése

(0 Szavazat)43 megjelenítés

Térségi tűzoltó versenyt szervezett a Csíkdánfalvi Önkéntes Tűzoltók Egyesülete a Hargita megyei Olt Katasztrófavédelmi Felügyelőséggel közösen május 25-én, szerdán a csíkdánfalvi Kubik-gödörben. A megyei szakaszversenyen résztvevő önkéntes tűzoltókat Borboly  Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Szentes Antal megyei tanácsos köszöntötte. 

- A legfontosabb számunkra, hogy önök, akik kockáztatják az életüket a bevetések során, biztonságban legyenek, ezért jól felszerelteknek és képzetteknek kell lenniük. A megyei tanács támogatások révén tudja kifejezni, hogy értékeli az önkéntes tűzoltók tevékenységét, ebből pedig felszerelést, eszközöket tudnak vásárolni és ezek tárolására szertárt építeni. Az egyesületek rendelkezésére álló felszerelések egyre bővülnek, folytatni kell amit elkezdtünk. Arra kérem önöket, hogy ne adják fel ezt a tevékenységet – biztatta a tűzoltókat a megyeelnök.

Szentes Antal kifejezte örömét, hogy egyre több önkéntes tűzoltó egyesületnek sikerül támogatást nyerni pályázati úton, ebből pedig szertárt tudnak építeni és fokozatosan beszerzik a szükséges felszerelést. Hozzátette reméli sokkal több versenyen lesz alkalmuk részt venni, mint bevetésen.

A verseny alkalmával Borboly Csaba aláírta a szerződést a megyei tanács önkéntes tűzoltóknak szóló pályázati kírására sikeresen pályázott néhány felcsíki egyesület elnökével. Megállapodást kötöttek a Madéfalvi Önkéntes Tűzoltó Alakult elnökével, Oláh Lászlóval valamint a Csíkmadarasi Önkéntes Tűzoltó Alakulat elnökével, Bálint Lajos Loránddal.

Csíkszereda, 2016. május 25.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774