Udvarhelyszéki szerződéseket írtunk alá az önkéntes tűzoltókkal

Tűzoltó napot tartottak Zetelakán

(0 Szavazat)25 megjelenítés

Az önkéntes tűzoltók olyan szervezetet jelentenek, ahova hozni kell és nem vinni – fogalmazott köszöntőjében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke május 28-án, szombaton a zetelaki futballpályán megrendezett tűzoltó napon.

A tűzoltó napon több mint tíz község tűzoltó alakulatai vettek részt, miután a tűzoltó járművek felvonultak a település utcáin bemutatkat tartottak az önkéntes tűzoltok a futballpályán.

Házigazdaként Nagy Attila, Zetelaka polgármestere köszöntötte a meghívott vendégeket. A Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége beszámolt arról, hogy a tűzesetek több mint felét az önkéntes alakulatok oldták meg. Hargita megye élen jár országos viszonylatban az önkéntes tűzoltók tekintetében.

Borboly Csaba megyeelnök elmondta, jó látni, hogy a hivatásos tűzoltók partnerként tekintenek az önkéntesekre. A tanácselnök arról is beszélt, hogy felmérés nyomán kialakulóban van egy megyei tűzoltó stratégia is, ugyanakkor tankönyv is tervben van, amivel az iskolában lehetne a gyerekeket tanítani a megelőzés fontosságára. Borboly Csaba reményének adott hangot, hogy a gyergyói Leader programban is lesz olyan kiírás, amely lehetővé teszi tűzoltó felszerelések vásárlását, jó példaként hozta fel a Sóvidék-Hegyalja társulást.

– Nagyon fontos, hogy megyei szinten a közbirtokossági tagok érezzék magukénak az önkéntes tűzoltóságot és az oktatást, az egész közösség számára fontos ha támogatják a tűzoltók tevékenységét – jegyezte meg a tanácselnök, aki szerint a közbirtokosságok nagyobb szerepet kellene vállaljanak nem csak a tűzoltók, hanem az oktatás, a sport és az élet megannyi egyéb területén, ami a közösséget megtartja.

A találkozó jó alkalom volt az udvarhelyszéki önkéntes tűzoltók képviselőivel a szerződések aláírására, akik sikeresen pályáztak a megyei tanács év eleji kiírásán. Borboly Csaba arról is beszélt, hogy a pályázati kiírásokat szeretnék folytatni és lehetőségeikhez mérten bővíteni is azokat.

Borboly Csaba megyeelnök elmondta, a települések életében jelentős szerep jut az önkéntes tűzoltó-alakulatoknak, a vészhelyzetekben kifejtett pótolhatatlan tevékenységük mellett jelentős a közösségépítő szerepük is.

Csíkszereda, 2016. május 28.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774