VII. Gyermek Néptáncfesztivál Tusnádfürdőn

A tusnádfürdői Gyöngyvirág Egyesület közleménye

(0 Szavazat)51 megjelenítés

Hetedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén Tusnádfürdőn a Gyöngyvirág Egyesület a Gyermek Néptáncfesztivált Szüret az ifjúsággal címmel. A rendezvény célja lehetőséget biztosítani a gyerekeknek a találkozásra. A néptánc, népdal és népi hagyományok népszerűsítése a gyerekek körében nagyon fontos szerepet játszik a fejlődésükben, nevelésükben. A közös táncnak, dalnak közösségépítő ereje van. 

A fesztivál tematikája a szüret volt, melyre a meghívott gyerektánccsoportok Csíkszentkirályról, Csíkszentimréről, Csíkszentsimonból, Csatószegről, Sepsibükszádról és Tusnádfürdőről érkeztek. Közel 250 székelyruhás leány és legény vett részt a délelőtti szentmisén, majd felvonultak énekszóval és muzsikával a város utcáin. A Szent László Gyerekotthonnál meleg teával és kaláccsal várták a gyerekeket, ahol a Cándra zenekar muzsikájára táncoltak. A közös fotó után muzsikaszóval vonultak a sportcsarnokba, ahol minden tánccsoport bemutatta az általa hozott táncokat: mezőségi, szentiványi, felcsíki, moldvai, szilágysági táncokat és népi gyerekjátékokat láthatott a közönség. A szüret és a nagy közös örömtánc sem maradt el, ahol együtt táncolt és énekelt a sok gyerek. 

A rendezvény a Székelyföld Napok rendezvénysorozat egyik záróeseménye volt. Támogató Tusnádfürdő Önkormányzata és a Communitas Alapítvány, valamint besegített a Kamilla virábolt, a Diplomata cukrászda, a szülők és a Szent László Gyerekotthon. 

A rendezvény jó alkalom volt arra is, hogy hivatalosan átadjuk a Gyöngyvirág Egyesület táncosainak az újonnan elkészült népviseleteket, melyek beszerzését Hargita Megye Tanácsa pályázati programján keresztül támogatta.

Köszönjük mindenkinek a részvételet, és találkozunk jövőre!


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774