Vonzóvá tennék az agráriumot a fiatalok számára

Rendkívüli tanácsülést tartott Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)38 megjelenítés

Falugazdász szakemberek bevonásával segítenék a Hargita megyei kisgazdákat, akik nem csupán a pályázati lehetőségeikről informálnák a gazdákat, hanem azok lebonyolítási folyamatáról is tájékoztatnák őket.

Torda Márta, a magyarországi Földművelési Minisztérium Nemzetközi és Kárpát-medencei Kapcsolatok Fõosztályának vezetője, aki az ülés díszvendégeként volt jelent, elmondta, 2012 óta folyamatos együttműködésben dolgoznak Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesületével, és közösen terveznek indítani olyan agrár szakképzéseket a térségben, amely nem csak elméleti, hanem gyakorlati oktatást is magába foglalna. Az osztályvezető asszony azt is elmondta, már vannak erre irányuló kezdeményezések Gyimesközéplokon.

– A helyi termékek népszerűsítése is kimondottan fontos és azt gondolom ez ügyben nagyon sokat segít elnök úr és Hargita Megye Tanácsa a helyi gazdáknak – emelte ki Torda Márta.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, kiemelt figyelmet szentelnek mind a fiatalok, mind a szakoktatás témakörére és folyamatos egyeztetések zajlanak a tangazdaságok és szakképzések területén való ráerősítés érdekében.

Az ülésen a testület elfogadta azt a tanácshatározatot, mely a  Hargita megyei Integrált Hulladékgazdálkodási projekt második fázisának 40 millió lej értékű szerződésére vonatkozik.

A napirendi pontok között szerepelt az Alcsík Kistérségi Társulás kibővítése is Csíkcsicsó, illetve Csíkpálvalva községekkel, ami szintén elfogadásra került.

Továbbá megszavazták Oroszhegy község terelőútjának 240 ezer lej értékű kövezését is, amely a székelyszentkirályi 134C jelzésű híd  lezárása idején tereli majd el a forgalmat.

Csíkszereda, 2018. március 17.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774